Prostreno.cz

Chutné a dietní snídaně? Inspirujete se

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Lámete si hlavu, co si po ránu dát, abyste začali den co nejlépe? Zde máte několik možností, jak posnídat zdravě, lahodně a ještě se „vejít“ do 200 kalorií!

Proč by se vlastně mělo snídat? Odborníci jsou zajedno. Získáte potřebnou energii na celé dopoledne, budete štíhlejší, a dokonce chytřejší. Vždyť výsledky testů prokázaly, že snídaně vede nejen ke snižování tělesného tuku, ale prospívá také paměti.

A co si hned zítra naložit na talíř?

Vařené vejce

Určitě nejste jediní, kdo si po vánočních svátcích hlídá příjem kalorií. Tady můžete být naprosto bez obav! Vajíčko a krajíc celozrnného chleba vám to spočítá – na pouhých 185 kalorií. Navíc vejce obsahuje cholin, který patří mezi vitaminy skupiny B. Je důležitý pro správnou funkci mozku.

Lívance

Tohle vážně není vtip. I něčím „slavnostnějším“ lze vstoupit do nového dne, aniž byste se báli váhových následků. Přihlédneme-li k faktu, že lívanec vám „přihraje“ 95 kalorií a v pěti gramech másla jich číhá zhruba 36, ve finále to vůbec tak zlé, jak to vypadá. Mlsat se tedy dá i zdravě!

Ovocný salát

Bez mléčných výrobků si to neumíte ani představit? Pak vsaďte na řecký jogurt s oblíbeným ovocem. V takové misce nalezete jen 101 kalorií, což je ukázková dietní mňamka. A navíc prospěšná trávení, což se také musí vyzdvihnout. Zejména pokud milujete jablka.

Müsli tyčinka vlastní výroby

Tak samozřejmě, že to chce přípravu ještě v předvečer. Ale na stranu druhou, budete mít jistotu, že víte, co jíte. Žádné extra přidané cukry ani jiné „pochybné“ látky. Postup? Smíchejte ovesné vločky, kokosovou moučku, sušené ovoce, slunečnicová semena a trochu ořechů. Dobře rozmíchejte a pečte přibližně 20 minut dozlatova. Kalorická hodnota? Neřešte…

Ovesná kaše

Ovesné vločky mají minimum kalorií. Z misky téhle dobroty zalité mlékem jich získáte něco kolem 184. Ale také šest gramů bílkovin a stejné množství vlákniny. Takovou snídani by vám odsouhlasil kdejaký dietolog i odborník na výživu!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat