Prostreno.cz

Kolik kilogramů můžete zhubnout za jeden jediný měsíc

Reklamy, zvlášť ty na sociálních sítích, jsou neúprosné. „Tato žena zhubla 20 kilo za jeden jediný měsíc. Stačilo jí k tomu znát jednoduché tajemství.“ Jistě jste taky narazili na tyhle chytáky a lákadla. Jak moc jsou reálné a o kolik můžete být na konci měsíce štíhlejší?

I když nevěříte na pohádky, je nutné si přiznat, že pokud máte nadváhu a příští rok se třeba vdáváte, je velmi snadné podlehnout lákavým tvrzením o bleskovém hubnutí – navíc s trvalými výsledky. Jaký úbytek váhy můžete opravdu očekávat s měsíčním výhledem?

Jíst méně, více se pohybovat. Žádné zázraky

Odborníci na výživu hlásají, že za první měsíc redukční diety, kdy v prvních dnech tělo ztrácí převážně vodu, jelikož je to pro něj nejpohodlnější, můžete bez radikálnějších opatření zhubnout až pět kilo.

V některých případech i víc, pokud se budete řídit osvědčeným pravidlem snížení kalorií a zvýšení pohybové aktivity. Za bezpečné se ale obecně považuje hubnutí o půl až jeden kilogram týdně. Je také nutné brát v potaz, jak již bylo řečeno, že v první fázi redukční diety se výsledky dostavují rychleji, s postupem času ale může dojít i na stagnaci.

Převraty se nekonají. A hubnout za vás nikdo nebude

V každém případě je dobré naslouchat svému tělu a neřídit se hloupými radami, nepolykat šíleně drahé pilulky a nahrazovat jídlo koktejly z prášku. Pořád platí, že když do jídelníčku zařadíte ovoce a zeleninu a následně tuky, sacharidy a zdravé cukry (třeba v ovoci) necháte ve svém menu převážně v první polovině dne, výsledky se dřív nebo později dostaví. Hlavně ale dbejte na pravidelnost.

Mezery mezi jídly by neměly být delší než tři hodiny. Ideálně po dvou hodinách (maximálně třech) si dejte menší svačinu (kus ovoce, zeleniny, nízkotučný sýr, kefír a podobně). Nezapomínejte také dostatečně pít, a to neperlivou vodu nebo neslazené bylinné čaje. Udržujte svůj metabolismu v chodu a nepřestávejte jíst.

Minimum jídla a rizika

Ke štíhlé linii se totiž projíst musíte. Vždyť i americká Akademie medicíny a intenzivní péče varuje, že ženy by se nikdy neměly dostat pod méně než 1200 kalorií za den. (U mužů je to 1800 kalorií.) Pak hrozí podvýživa a zdravotní následky. Jak ale svůj příjem jídla ohlídat a zajistit tak hubnutí v dlouhodobějším horizontu?

K tomu vám mohou dopomoci i aplikace střežící pitný režim a množství spořádaných dobrot. I když se vědci přiklánějí k tomu, že ti, kdo počítají kalorie, hubnou pomaleji, pro start a počáteční přehled všech svých příjmů a výdajů, to není špatný nápad. V prvních dnech si aspoň uděláte přehled o tom, co a kolik toho můžete sníst. K tomu přičtěte pohyb, a půl práce je hotovo.

Při takovém běhu na běžeckém pásu po dobu 20 minut se dá spálit 229 kalorií, při půlhodince plavání je to asi 190 kalorií, kickboxing vás ve stejném časovém horizontu zbaví asi 360 kalorií. To nejhorší, co však můžete udělat, je hodně cvičit a nejíst vůbec.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat