Prostreno.cz

Červené víno při dietě může být prospěšné. Kolik ho můžete vypít?

Co s vaším tělem udělá červené víno, pokud hubnete? Ani se neptejte! Ne, tak hrozné to není. Kdy si ho můžete dovolit a proč? Tohle je pravda o oblíbeném nápoji!

„Miluju červené víno a jsem tak nějak zvyklá dát si skleničku každý druhý večer, když přijdu později z práce. Usnadňuje mi to přechod mezi pracovním stresem a pohodou doma. Lépe pak i spím. Akorát teď mám obavu, jestli víno není překážkou mého hubnutí. Musím se ho vzdát?“ ptá se čtenářka Zdeňka, která chce do léta zhubnout ideálně o osm kilogramů. Máme pro ni jednou špatnou a několik dobrých zpráv…

Červené versus bílé

Obecně platí, že bílá vína mají být nižší obsah alkoholu a kalorií než ta červená. Zatímco lehké bílé má kolem 140 kalorií na jednu skleničku, u světle červeného je to až 165 kalorií, přičemž některé druhy rudého vína mají i 200 kalorií.

Dietní poradci se tedy shodují, že pokud se právě nacházíte v redukční fázi hubnutí, bylo by dobré červeného vína se vzdát. Ale pozor, jen dočasně! Během udržovací fáze je již možné zařadit ho do svého denního režimu. Vždyť je spojováno se samými pozitivy!

Příznivé dopady na organismus

Výzkumy ukazují, že vypití jedné skleničky vína čtyři až šest nocí v týdnu pomáhá s udržováním optimálních hodnot cholesterolu. Navíc nové poznatky uveřejněné v Americkém magazínu klinické výživy jasně potvrzují, že červené víno patří mezi antioxidanty (polyfenoly), které mají příznivý dopad na trávicí trakt.

Ten, je tak pro informaci, hostí širokou škálu bakterií, z nichž některé jsou špatné, jiné dobré. Poklesy těch dobrých či zvýšení škodlivých bakterií jsou však spojovány se zdravotními problémy, včetně zvyšování tělesné hmotnosti, vzniku diabetu 2. typu a zánětlivých onemocnění střev.

Do léta štíhlejší, krásnější a zdravější

Konkrétně červené víno prý podle vědců podporuje ty typy bakterií, díky kterým budete zdravější a potenciálně i štíhlejší. Kromě zlepšení kvality bakterií v zažívacím traktu se podle všeho snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, což je prý pravděpodobně způsobeno tím, že dobré bakterie pomáhají zrychlovat metabolismus a tím i pálit tuky. Že jste na tuhle informaci čekali tak dlouho?

Sečteno a podtrženo: Užijte si svoji noční sklenku červeného vína ihned poté, co zaznamenáte úbytek na váze. Budete déle žít, srovnáte si cholesterol a zlepšíte látkovou výměnu. Hurá!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat