Prostreno.cz

Zázračný tea tree oil. Proč by vám doma neměl chybět

S trochou nadsázky by se dalo říct, že jedna lahvička tohoto esenciálního oleje vydá za celou lékárnu. Zatím jste s ním neměli tu čest? Seznámíme vás s jeho zázračnými schopnostmi! Co všechno dokáže vyléčit?

Tea tree olej se vyrábí z listů čajovníku (Melaleuca alternifolia), jehož domovem je Austrálie. Má pronikavé aroma, které si mnozí pletou s eukalyptem. O jeho jedinečnosti se vědělo už za druhé světové války, protože byl součástí balíčků první pomoci pro armádu i námořnictvo. Od roku 1949 je dokonce zapsán na seznamu léčiv Velké Británie. A není se čemu divit! Vždyť má prokazatelné antibakteriální, antiseptické a antivirové schopnosti. Jaké svede zázraky?

Relaxace

Toužíte po celkovém uvolnění, ale na návštěvu lázní nemáte čas a ani finanční prostředky? Napusťte si vanu a přidejte pár kapek. Budete se cítit jako znovuzrození!

Kosmetický zlepšovák

Olejíček si bez servítek poradí s akné – stačí malé množství aplikovat na postižené místo. Dále s bradavicemi, kdy se smíchá s kokosovým olejem a vetře přímo na kožní útvar. Aby toho nebylo málo, je skvělým prostředkem na drobné popáleniny, infekci nehtového lůžka, modřiny, povrchové odřeniny, opary i afty. Navíc zabraňuje lupům.

Ničitel parazitů

Přidáte-li dvě lžičky tea tree do horké vody, kde se namáčí prádlo, spolehlivě zlikvidujete štěnice a roztoče. Bojuje také proti blechám vašich čtyřnohých mazlíčků a funguje jako skvělá dezinfekce po odstranění klíšťat.

Všestranné léčivo

Pokud jde o léčení různých potíží, tea tree zkrátka nemá konkurenci. Kde všude se dá uplatnit? Při artritidě, bolestech kloubů, pásovém oparu, planých neštovicích a svrabu jako masážní olej. Na bolesti v krku a parodontózu platí ve formě kloktadla. Pokud se jedná o bronchitidu, laryngitidu, chřipku a ječné zrno, tam pomůže jako inhalační prostředek. V případě vaginální infekce se hodí coby přídavek do vodní lázně.

Geniální čistidlo při úklidu

Zředěný olej je parádní dezinfekční přípravek, se kterým můžete ošetřit záchodová sedátka, umyvadla, vodovodní baterie, kliky ode dveří, podlahy a všechna domácí zákoutí, kde se bakteriím nesmírně daří. Odměnou vám bude čistý a voňavý domov, navíc bez zbytečných chemikálií. To zní jako plán, co říkáte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat