Prostreno.cz

Proti vypadávání vlasů povolejte cibuli

Kajenský pepř, cibule i zelený čaj patří mezi běžné potraviny, jimiž disponuje téměř každá domácnost. Proč si těmito efektivními zbraněmi tedy neošetřujete pokožku hlavy, aby vám hříva konečně přestala padat?

Nadměrné padání vlasů je v dnešní době hodně častý problém. Bohužel! Podle odborníků jsou příčiny téhle kosmetické katastrofy různé. Mezi časté viníky patří užívání některých léků, dědičnost, stres, nutriční nedostatky, těhotenství nebo špatně fungující štítná žláza. Pachatelem ale klidně může být i prodělaná infekce, nevhodná pokrývka hlavy či hormonální nerovnováha. Ať už za touhle nepříjemností stojí cokoli, není třeba házet flintu do žita. Vždyť s nápravou pomohou i kuchyňské zásoby! Které?

Kajenský pepř. Ten se nehodí jen při vaření

Kajenský pepř je velice populární koření, které se v kulinářství využívá po celém světě. Není žádným tajemstvím, že směs sušených chilli papriček různých odrůd přispívá k léčbě bolesti hlavy a tlumí symptomy alergií. Připisují se jí ovšem také zásluhy v podobě obnovy nefungujícího trávení. Už jste slyšeli o tom, že ďábelské ochucovadlo díky obsahu kapsaicinu zabraňuje extrémním úbytkům hřívy, zatímco stimuluje krevní oběh, čímž urychluje růst nových přírůstků? Zkombinujte jeden díl pepře se stejným množstvím olivového oleje. Výtvor následně rozetřete po pokožce hlavy, nechte působit zhruba 30 minut a poté opláchněte.

Zelený čaj jako bezkonkurenční výživa

Zajímavých účinků zeleného čaje existuje celá řada. Je známo, že blahodárný nápoj s dlouhou tradicí předchází rozvoji diabetu 2. typu, prospívá zdraví ústní dutiny a usnadňuje hubnutí, přičemž snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. Rovněž zpomaluje biologický proces stárnutí i tvorbu vrásek. Tím jeho zkrášlovací schopnosti ani zdaleka nekončí, neboť vlivem přítomných antioxidantů, aminokyselin a kofeinu předchází vypadávání vlasů i lupům. Jako bonus navíc dodává lesk. Opláchnete si s ním kadeře po každém mytí?

I cibule má k tématu co říct

Možná je vám proti srsti ošetřovat svůj účes silně aromatickou cibulí. Jedná se však o jednu z nejspolehlivějších metod proti řídnoucí koruně krásy, na kterou přísahaly i naše babičky. Tradiční surovina totiž nabízí poměrně dost síry, jež podporuje tvorbu kolagenu. Tím bojuje proti zmíněnému problému. Použijte cibulovou šťávu tak, jak je popsáno výše, z výsledku zklamaní určitě nebudete!

Zdroj: indulgeoessentials.com/does-onion-and-pepper-help-in-hair-growth/, quora.com/Is-combining-cayenne-pepper-powder-with-onion-juice-effective-for-hair-growth





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat