Prostreno.cz

Přírodní prostředky na problémy se žlučníkem

Tradiční čínská medicína praví, že s příchodem března nebývá o poruchy žlučníku nouze. Pokud se často potýkáte s únavou či úpornou bolestí hlavy, může to být váš případ. To jsou totiž hlavní příznaky! Jak tuhle nepříjemnost řešit?

Oslabení žlučníku se projevuje všelijak. Kromě pocitu vyčerpanosti i bolestmi kloubů - kyčlí, ramen, loktů a kolen. Dále pak nespavostí, nevolností po jídle, nadýmáním, či dokonce migrénou. Zní vám to povědomě? Pak se vám určitě budou hodit léky z darů přírody…

Dobromyslový čaj

Dobromysl obecná se používá při žaludečních a žlučníkových potížích už od dávných dob. Bod navíc? Funguje i jako antidepresivum, protože zlepšuje náladu. Tomu říkáme zabít dvě mouchy jednou ranou!

Jednu lžíci sušené natě přelijte 1/2litrem vroucí vody a přikryté nechte deset minut louhovat. Po scezení pijte šálek vždy po jídle.

Odvar z máty peprné

Bylinka s typickou a nezaměnitelnou vůní vám hodí záchranné lano. Vždyť se užívá proti nevolnosti, nechutenství, zvracení i střevním problémům. Ale do latě srovná také podrážděný žlučník - a dokonce i nervy!

Jednu lžíci sušených lístků máty zalijte šálkem vařící vody. Po deseti minutách je připraven k použití. Pije se zásadně teplý, v ideálním případě ráno a večer.

Nálev ze šalvěje

Velkou předností šalvěje lékařské jsou její antiseptické schopnosti, které při těžkostech s útrobami přijdou vhod. Tohle je ten správný lék!

Jednu čajovou lžičku spařte 150 mililitry vroucí vody. Dopřejte medikamentu 15 minut louhování a vždy půl hodinu před jídlem si naordinujte pár doušků.

Třezalkový čaj

Třezalka tečkovaná je bylinka přímo zázračná. A zažene vaše neduhy, než řeknete švec! Horký nápoj vám přinese i spoustu pozitiv navíc. Funguje proti nespavosti, čistí krev a má antidepresivní účinky.

Přípravu už dobře znáte – spařit, nechat odstát, scedit. Nutno dodat, že třezalku není vhodné konzumovat dlouhodobě. Nejdéle jeden měsíc a pak chvíli vynechat. Ale to ostatně platí pro více druhů bylinek.

Kozlíkový odvar

Kozlík lékařský ocení kromě žlučníku i srdce. Když už jste v léčení, proč to nevzít ze širšího spektra, viďte?

Suroviny:

  • 30 gramů kozlíku
  • 20 gramů vachty třílisté
  • 20 gramů máty peprné
  • 30 gramů anděliky

Postup: Z 1 polévkové lžíce směsi připravte šálek odvaru a popíjejte během dne. Hned bude lépe!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat