Prostreno.cz

Zánět močového měchýře. Které bylinky na něj platí?

V zimě obvykle trochu „flákáme“ pitný režim a kvůli nízkým teplotám jsme vystaveni riziku prochladnutí. Věděli jste, že právě tyhle dva faktory jdou zánětu močového měchýře pěkně na ruku? Naštěstí je tu přírodní léčba!

Běháte často na toaletu a celý proces doprovází palčivé bolesti? Pravděpodobně už se vám zánět rýsuje, protože tohle bývají první příznaky. Co s tím? Zkuste bylinkové čaje, které jsou na takové potíže jako dělané. Po čem se vám uleví?

Protizánětlivá čajová směs

Ingredience:

  • 50 gramů mochny husí
  • 30 gramů třapatky
  • 30 gramů zlatobýlu
  • 20 gramů řebříčku

Příprava: 2 vrchovaté polévkové lžíce spařte půl litrem vroucí vody a nechte 15 minut odstát. Po scezení pijte během celého dne po malých dávkách.

Ulevující čajová směs

Ingredience:

  • 20 gramů fazolových slupek
  • 20 gramů libečku
  • 20 gramů jehlice trnité

Příprava: 2 polévkové lžíce směsi přelijte vařící vodou, nechte deset minut louhovat a následně přefiltrujte. Voňavý medikament si naordinujte třikrát denně. A vůbec se toho nebojte!

Močopudný čaj

Ingredience:

  • hrst kůry černého bezu (seženete v lékárně)

Příprava: V hmoždíři rozdrťte hrst bezové kůry, obsah nasypte do hrnce a přilijte litr studené vody. Směs přiveďte k varu a 15 minut povařte. Léčivou tekutinu přeceďte a dopřejte si šálek několikrát denně.

Čaj ulevující od bolesti

Ingredience:

  • lžička sušených kořínků máčky přímořské

Příprava: Čajovou lžičku sušené bylinky spařte větším šálkem horké vody a vařte zhruba deset minut. Poté čaj sceďte přes síto a můžete ihned konzumovat.

Jako bonus máme ještě jednu přírodní alternativu. Není k pití, ale v nouzi pomůže také!

Přesličková koupel

Tato lázeň je vynikajícím léčivým prostředkem. Posiluje funkci močového měchýře a předchází onemocnění ledvin. Jak na to?

Příprava: 100 gramů přesličky vmíchejte do 2 litrů teplé vody. Po hodinovém luhování nálev zahřejte až k bodu varu a vařte další čtvrt hodiny. Sceďte a přidejte do koupele, která by měla mít kolem 38 stupňů Celsia. V ní si pár minut poležte a hned se budete cítit lépe!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat