Prostreno.cz

Pupečník asijský. Zázračná bylina, co zažene stres i únavu

Že jste o pupečníku ještě nikdy neslyšeli? Je nejvyšší čas se s tímto zázrakem blíže seznámit. Pokud jste často vyčerpaní, nemůžete se soustředit, trápí vás revmatismus či křečové žíly, je pro vás naprosto ideální. A pozor – brzdí také projevy stárnutí!

Gotu kola neboli pupečník asijský (Centella asiatica) patří mezi tradiční léčiva ajurvédské medicíny. Staří Indové věřili, že rozvíjí vědomí i duchovní schopnosti, himalájští jogíny ho zase užívali před meditací, aby jim pomohl navodit stav harmonie. Jenže zázračných schopností má tato rostlinka daleko víc. Proč byste se s ní měli spřátelit?

Zdravotní benefity, které berou dech

Pupečník má hlavní slovo při rekonvalescencích a výborně poslouží při doléčování vleklých nemocí. Okamžitě zatne tipec únavě, nesmírně posiluje mozek, koncentraci, zlepšuje paměť, fyzickou odolnost a vitalitu. Celkově regeneruje organismus, příznivě ovlivňuje zrak a kardiovaskulární systém. Tlumí záněty močových ces a je skvělý pomocník v boji s úzkostnými stavy.

Konec křečovým žilám

Dále si hravě poradí s bolestí hlavy i nespavostí a je vřele doporučován jako doplněk stravy při léčbě křečových žil. Účinkuje protizánětlivě, zatočí s revmatismem, cirhózou jater i astmatem, podporuje imunitní systém. Zároveň pročišťuje krev a některé prameny dokonce uvádějí, že má významný vliv na dlouhověkost. Je to vše? Ani náhodou…

Tajný prostředek na krásu

Při zevním použití tato bylina zvyšuje pružnost kůže, pomáhá při zánětu žil a urychluje hojení aftů. Vyzdvihnout musíme i to, že je úhlavním nepřítelem celulitidy a zpomaluje projevy stárnutí. Pupečníkový olej se využívá na regenerační masáže posilující tělo i ducha, ale též k léčbě různých ekzémů. Už jsme vás dostatečně navnadili? Pak bychom vám měli říct, jakého dávkování se držet. I to má totiž svá jasná pravidla.

21 dní plných zázraků

Ze dvou čajových lžiček čerstvých či sušených listů si dopřávejte šálek jednou až třikrát denně. Po třech týdnech konzumace je vhodná týdenní pauza, po které můžete v kúře vesele pokračovat. Rozhodně toto doporučení neberte na lehkou váhu, protože „předávkování“ může zavinit závratě a svědění pokožky. Jak se říká – dobrého pomálu, tak na to pozor!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat