Prostreno.cz

Křen nebo meduňka pomůžou na bolesti kloubů a zad

V práci dlouho stojíte, cestou domů „táhnete“ těžký nákup a večer ještě pilně pracujete na zahrádce. Není se co divit, že vaše záda a kolena volají o pomoc! Naštěstí existuje spousta domácích prostředků, které vám ihned uleví. Stačí si vybrat…

Pohybové obtíže mívá občas každý. Jedním z nejvíce namáhaných kloubů v těle je ten kolenní, který své přetížení dává najevo bolestí, otokem nebo hematomem. Pokud jde o záda, tam stačí nést těžší „zavazadlo“ a problém je na světě. Jak tyto patálie řešit? Porozhlédněte se v kuchyni, tam máte léků požehnaně!

Spolehlivé křenové mazání

Budete potřebovat 4 lžíce čerstvě nastrouhaného kořene křenu a 4 lžíce tvarohu. Obě ingredience smíchejte a pastu naneste na bolavá místa, asi v půl centimetrové vrstvě. Následně „medikament“ přikryjte potravinářskou fólií a nechte deset minut působit, poté smyjte. Když budete tento postup pravidelně opakovat, úleva se dostaví co nevidět.

Zázračný meduňkový obklad

Na bolesti kloubů a revmatismus zabírá také meduňka. Připravte si nálev z 20 gramů bylinky a půl litru vody. V ohřátém nálevu pak namočte ručník, položte ho na postiženou oblast a převažte suchým obvazem.

Domácí měsíčková mast

Suroviny:

  • 4 hrsti květů měsíčku
  • 1 hrst heřmánkového květu
  • sádlo
  • 1 kulička borové pryskyřice
  • 2 lžičky kafru
  • 100 gramů včelího vosku

Sádlo rozpusťte ve vodní lázni, do něho přisypejte nadrcené květy měsíčku a heřmánku. Vařte na mírném ohni asi tři hodiny. Následující den směs znovu rozpusťte, přeceďte, bylinky rozmixujte a vlijte zpět do masti. Potom vše přefiltrujte přes gázu do sklenice a dejte vařit do vodní lázně. Nakonec přidejte pryskyřici (zabalenou v gáze), kafr i včelí vosk a vařte do úplného rozpuštění. Jakmile lék vychladne, uskladněte ho v lednici. Mastí se při potížích masírují kolena i záda po dobu 10-15 minut. Je opravdu k nezaplacení!

Účinný nálev z březových listů

Generacemi ověřený prostředek na pohybové potíže je i tento recept. Dvě až tři lžičky řezaných březových listů přelijte šálkem vody. Účinek výrazně zvyšuje jedlá soda, které se do nálevu přidává na špičku nože. Doporučené dávkování? Dvakrát denně - a jste jako rybičky.

Zeleninová svačina nejen k jídlu

S bolístkami zatočí křenová placka – ano, čtete správně! Přichystejte si 1 díl křenu, 1 díl tuku a 5 dílů mouky. Z uvedených ingrediencí umíchejte placku a přiložte na místo, které vás trápí. Další variantou je smíchaný tvaroh s mrkví. I ten patří na seznam zaručených babských receptů!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat