Prostreno.cz

Alchymie koření přivábí svět do vaší kuchyně

Víte, že koření má svoji tajnou alchymii? Ta vás může přenést přes oceány! Věnujte čas poznávání bylinek a připravujte jídla jako nikdy jiný. Tenhle téměř až mystický rituál pohltí vaše smysly!

Bylinky a koření jsou v kuchyni jedním z nejmocnějších spojení. Pokud se naučíte rozumět jejich tajné řeči, můžete se dostat přes hory a cestou času dovést k různým kulturám a historickým obdobím. A jak s jejich pomocí vylepšíte chuť svých pokrmů! Nejen tohle je na něm tak úžasné.

Podle americké odbornice na duchovno a minulé životy Denise Linn vás koření dovede k hlubšímu pochopení a mocné transformaci. Pokud smícháte třeba bazalku, mátu a koriandr, vznikne „svatá trojice“ thajské vietnamské kuchyně. Přidejte tyto tři bylinky do jakéhokoli salátu nebo smaženého jídla a náhle se ocitnete ve člunu na řece Mekong. Smíchejte čerstvou mátu s mrkví a hned budete stát ve skvostném paláci v Casablance. Koriandr, kmín a chilli vás mohou přenést do mexických džunglí a na pláže s jasně modrou vodou. Tak daleko ještě nejste? Všichni nějak začínají. Třeba u vlastních zásob.

Přivábení světa do vlastní kuchyně

Prohledejte všechno koření, které doma máte. Seznamte se s jeho vůněmi, zaměřte se na myšlenky či vzpomínky, které ve vás vyvolává. Doplňte prázdné sklenice a experimentujte. Míchejte jedno s druhým, spojujte, přidávejte, vytvářejte vlastní kořenicí směsi. Síla, kterou do toho dáte, posléze prostoupí váš pokrm. To je tajná alchymie koření.

Zkusit můžete třeba pikantní směs koření oblíbenou především v Číně nebo Vietnamu, která se hodí k pečení masa a jeho nakládání. Použijte (vždy po jednom díle) sečuánský pepř, badyán, fenykl, hřebíček a skořici (pro obměnu se dá použít i zázvor nebo kardamom). Rozemelte nebo rozdrťte a použijte na maso. V mžiku se tak přenesete do Asie, země plné chutí a vůní. Brzy však jistě vytvoříte i něco speciálního, spojeného s dětstvím, erotikou, vztahy, ročními obdobími, počasím… Již jen to poznávání je zábavné. A jak spojení s kořením udržovat?

Tip na dobu těsně před spaním

„Představte si, že vcházíte do mystického obchodu s kořením. Energie je magická, přímo hmatatelná. Všechny dózy jsou označené. U pultu se můžete poradit s moudrým prodavačem, nebo si sami vybrat druhy koření, z nichž si chcete udělat směs pro svůj život. Než půjdete spát, představte si, že sáček s těmito druhy koření máte pod polštářem, a pak tuto energii můžete přijímat během noci,“ radí Denise Linn.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat