Prostreno.cz

Esenciální oleje, které vám pomohou s hubnutím

Hubnutí a ztráta tuku patří k aktuálním tématům číslo jedna. Patříte k těm, kdo na své postavě pracuje? Pak vás bude zajímat, co mají společného grep, zázvor, máta a citron. Potlačí chuť na sladké, odbourají tuky a redukují celulitidu!

Éterické oleje se v rámci aromaterapie používají po tisíce let. Víte ale, že některé urychlují metabolismus, mírní zažívací potíže, zahání chutě na sladké, osvěžují mysl a příznivě působí na náladu těch, kdo zrovna drží dietu či přešli na zdravý životní styl? To je dobrá zpráva pro všechny!

Ostatně i studie potvrzují, že ti, kdo jsou při redukci váhy ve stresu, nedostojí svých cílů, rychleji ztrácí motivaci a nedostatečně se prosazují. S tím pomůže příroda a již zmíněné éterické oleje, které skutečně mohou podpořit úbytek hmotnosti – samozřejmě spolu s pravidelným cvičením a zdravou výživou. Na které čtyři vsadit?

Grapefruitový esenciální olej

Podporuje metabolismus, spaluje tuky, omezuje chutě na sladké, potlačuje vlčí hlad a zabraňuje hromadění nežádoucího tuku na břiše, ramenou, v dolní části těla a na obličeji, redukuje celulitidu.

Grapefruit je subtropický citrusový plod bohatý na vitaminy C a A, vápník, hořčík, kyselinu listovou, přírodní cukry a vlákninu. Japonští vědci zjistili, že chemická látka s názvem nootkatone, kterou grapefruit obsahuje, stimuluje metabolismus a brání obezitě.

Proto jednu až dvě kapky esenciálního oleje promíchejte s pěti až šesti kapkami mandlového či kokosového oleje a masírujte si problémové oblasti aspoň 20 minut denně. Dvě kapky grapefruitového oleje zároveň kápněte do sklenice vody a tento nápoj pijte každé ráno na lačný žaludek.

Pokud chcete svoje snažení ještě více podpořit, grapefruit mějte i v aromalampě a provoňte jím celý byt. Zamezí to tomu, že budete mít chuť na nezdravé potraviny. A tip navíc? Deset kapek v koupeli vás osvěží a udrží aktivní po celý den.

Zázvorový esenciální olej

Reguluje hladinu cukru v krvi, podporuje trávicí systém, snižuje zánět střev, zvyšuje vstřebávání živin a snižuje hladinu cholesterolu.

Gingerol, to je sloučenina nalezená v zázvoru, která má podle všeho protizánětlivé a stimulační účinky na gastrointestinální trakt. Vědci zjistili, že konzumace zázvoru podporuje hubnutí a snižuje inzulinovou rezistenci. Jak zázvor používat?

Jako v předchozím případě, smíchejte jednu až dvě kapky silice s pěti až šesti kapkami kokosového (nebo olivového) oleje. Masírujte oblasti s nežádoucím tukem aspoň 20 minut, a to každý den.

Před snídaní přidejte kapku silice zázvoru do černého nebo zeleného čaje. Osvědčuje se i sklenice vody a v ní dvě kapky zázvoru – opět na lačný žaludek. Esenci ze zázvoru můžete také přidat i do svých oblíbených krémů nebo čerstvé ovocné šťávy.

Mátový esenciální olej

Osvěžuje, dodává energii, zvyšuje pocit plnosti žaludku, podporuje trávicí systém a látkovou výměnu.

Nejúčinnější součástí této byliny je prchavý olej, který se skládá z více než čtyřiceti různých složek. Ten vám hubnutí usnadní. A osvědčený postup? Žádná věda.

Smíchá se jedna či dvě kapky silice z máty v pěti či šesti kapkách olivového či kokosového oleje. Opět se touto směsí masírují problematické oblasti minimálně po dobu 20 minut (denně).

Hubnutí podpořte i pitím vody na lačný žaludek hned po ránu (s obsahem dvou kapek silice z máty). A byt provoňte mátovou vůní, která omezuje chutě na sladké a nezdravé potraviny. Co nejčastěji mátu přidáváte i do koupele. Mátový olej přejde přes kožní póry, což vás udrží v pohybu a čilosti po celý den.

Citronový esenciální olej

Potlačuje chuť k jídlu, posiluje metabolismus, upravuje trávení, působí na dobrou náladu, odbourává tuky, uvolňuje svaly.

Limonen, účinná látka nacházející se v citronu, vyhlašuje válku všem tukovým vrstvám. Navíc osvěžující vůně citronového oleje působí na snižování hladiny stresového hormonu.

Smíchejte dvě kapky silice s pěti až šesti kapkami olivového nebo kokosového oleje a masírujte problematické partie aspoň 20 minut denně. Kapku či přimíchejte do zeleného čaje – vyplavíte toxiny z těla. Citronovým esenciálním olejem provoňte i svůj domov (nakapejte do aromalampičky) a pár kapek přidávejte i do koupele. To vás udrží v dobré náladě.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat