Prostreno.cz

Babské rady, které pomohou na jizvy i akné

Jizvy, tmavé skvrny na pokožce, akné, řídké vlasy, šedivění… Neutrácejte za drahou kosmetiku a zkuste zcela přírodní, ekologické a bezpečné tipy našich babiček, které si věděly rady úplně se vším!

Že pro krásu se musí trpět? To asi taky, ale v každém případě, pokud vás něco trápí, nepodceňujte své domácí zásoby a kuchyňské regály. Na svůj problém si vyberte řešení z babiččiných deníků.

Kurkuma na jizvy

Kurkuma je starobylý lék na krásu. Má antibakteriální, antiseptické a antioxidační vlastnosti, které společně pracují na zakrývání jizev a znamének, také pomáhá v boji proti akné a dělá pleť jasnější. Přidejte trochu kurkumy do své masky…

Co na tmavý pigment?

Tmavé skvrny? Chemické bělení se sice používá stále, ale naše babičky takovou možnost neměly. Ony smíchaly citronovou šťávu se šťávou z okurek. Prý to funguje lépe než cokoli jiného.

Akné jako hrozba

Pupínky jsou určitě důvodem k obavám. Zvlášť když se chystáte na nějakou důležitou událost. Co teď? Vymačkejte šťávu z citronu, nařeďte ji stejným množstvím vody a naneste na postiženou pleť. Antibakteriální vlastnosti citronu vás zbaví nepříjemných pupínků a zároveň zanechají vaše pleť jasnou a zářící.

Sbohem, otoky!

Otoky, takzvané pytle pod očima, a taky i tmavé kruhy odstraní plátek syrové brambory. Dejte ho pod oči a nechte působit 5 až 10 minut. Účinek je okamžitý.

Med na zářivou pleť

Bez života, mdlá a unavená pokožka obličeje? Zkuste med coby pleťovou masku. Rozzáří a vyživí.

Husté a dlouhé vlasy

Kštice hustá, dlouhá a tmavá? Do svého jídelníčku zařaďte angrešt, který má spoustu vitaminu C a dalších živin. Jak je známo, zabraňuje vypadávání vlasů a krotí lupy.

Šedivění vlasů

Přes noc namočte do vody hrst semen pískavice řeckého sena (seženete v obchodech se zdravou výživou či bylinkami). Ráno semena rozemelte nebo použijte hmoždíř. Naneste je na pokožku hlavy, promasírujte, zabalte do igelitového sáčku a ručníku. Nechte působit aspoň 30 minut, poté důkladně smyjte. Pískavice obsahuje protein a nikotinové kyseliny, které urychlují růst vlasů. Draslík zase zabraňuje předčasnému šedivění a lecitin posiluje vlasy zevnitř. (Co se týče šedivění, zabírá i každodenní popíjení mrkvové šťávy, jež má nepřeberné množství živin, vitaminů a minerálů.)

Čerstvá smetana k léčbě suché kůže

Naše babičky nedávaly čerstvou smetanu jen do jídel a nápojů. Čerstvá smetana zjemňuje a zvláčňuje pleť. Naneste, nechte zaschnout a smyjte. Opakujte podle potřeby.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat