Prostreno.cz

Hubnutí pomocí nápojů. Fungují zeleninové šťávy a cereálie

Co pít? To je otázka, na kterou se při shazování nadbytečných kil klade nemalý důraz. Samozřejmě, čistou vodou se nedá nic zkazit, ovšem ne každý si na ní pochutná. Je to i váš případ? Vsaďte na zeleninové šťávy či cereální nápoje!

Pitný režim je důležitý. Při dietě to neplatí dvojnásobně, ale trojnásobně! Ideální jsou čerstvě vylisované zeleninové šťávy, protože mají nižší obsah sacharidů, tudíž i kalorickou hodnotu. Jelikož se tyto šťávy tepelně neupravují, zachovají si většinu vitaminů a hodnotných živin – minerální látky, enzymy, vlákninu a rychle využitelnou energii v podobě jednoduchých cukrů. Jsou tedy vhodnou alternativou k vašemu odlehčenému jídelníčku. Na jakou konkrétní zeleninu byste měli mít políčeno?

Červená řepa

To, že kulatý zázrak trochu barví, je jen malé a nepatrné mínus. Řepa obsahuje důležité kyseliny a minerální látky, jmenovitě zinek, železo, vápník, křemík, hořčík a jód. Povzbuzuje metabolismus k činnosti a reguluje trávení, aby šlapalo jako po drátkách. Zkrátka to, co teď potřebujete jako sůl.

Rajče

Rajské jablíčko vám doma ani v odšťavňovači nesmí chybět. Schovává v sobě látku lykopen, což je jeden z nejvýznamnějších antioxidantů pověstný tím, že chrání tělesné buňky před útokem volných radikálů. Vyzdvihnout musíme i vysoký podíl vlákniny a minimum tuku, takže se výborně hodí pro všechny diety i očistné kúry.

Celer

Celer je tichý společník každého efektivního hubnutí. Nesmírně povzbuzuje zažívání a ještě stíhá neutralizovat volné radikály. Pokud býváte při dietě nervózní a podráždění (kdo by také nebyl?), tato zelenina vás hodí do pohody. Zklidňuje totiž nervy a přidá ruku k dílu při odbourávání stresu. Co dalšího vám pomůže získat vysněné křivky?

Cereální nápoje

Vedle ředěných zeleninových šťáv jsou „tekuté cereálie“ vhodnou součástí pitného režimu. Platí totiž za přímo ďábelské odbourávače tuků! A to je přece žádoucí… Jaké zemědělské plodiny máme na mysli?

Žito

Tahle nenápadná zásobárna vlákniny vás pořádně zasytí, důkladně pročistí střeva a odstraní usazeniny, které střevu brání absorbovat živiny ze stravy. Konzumací žita pošlete do těla vitaminy B1, B2, B6, E, kyselinu listovou a celou řadu stopových prvků.

Ječmen

V průběhu shazování kil by vaše tělo nemělo v ničem strádat. Mladý ječmen je považován za vitaminovou bombu, zdroj energie a posilovač imunity. Východní učení mu dokonce přisuzuje protirakovinové účinky.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat