Prostreno.cz

Domácí kondicionéry na suché vlasy

Kondicionéry pomáhají vyhlazovat vlasovou strukturu a udržují ji hydratovanou. Vlasy jsou díky nim měkké a poddajné. Nevíte, který je pro vás ten správný? Vyrobte si vlastní – bez chemie!

Jsou super snadné, stojí pár korun a se svojí efektivitou si v ničem nezadají s těmi kupovanými. A bonus navíc? Výroba domácích kondicionérů, které jsou vhodné na suché vlasy, je tak zábavná! Který z těchto šesti tipů si vyberete?

Kokos a med

Budete potřebovat: 1 polévkovou lžíci kokosového oleje, 1 polévkou lžíci citronové šťávy, 1 lžičku medu, 1 lžičku růžové vody (běžně k dostání v drogeriích a parfumeriích)

Postup: Nalijte všechny ingredience do jedné misky a důkladně je promíchejte. Směs naneste na čerstvě umyté vlasy, nechte 15 minut působit a opláchněte vodou.

Kokosové mléko

Budete potřebovat: 4 lžíce kokosového mléka, 1 kapsli vitaminu E (či lžíci olivového oleje), 1 lžičku růžové vody

Postup: Nalijte všechny ingredience do misky a míchejte, dokud nejsou dobře kombinovány. Začněte aplikovat směs na pokožku hlavy a vlasy. Zakryjte igelitovým sáčkem a nechte 15 minut působit. Následně opláchněte vlažnou vodou.

Kokosové mléko a mandle

Budete potřebovat: 1 polévkovou lžíci kokosového mléka, 1 lžičku mandlového oleje, 1 lžičku růžové vody

Postup: Smíchejte všechny tři přísady do misky a odložte ji stranou. Umyjte kštici běžným způsobem a aplikujte přichystanou směs. Nechejte působit 15 minut pod nahřátým ručníkem.

Aloe vera

Budete potřebovat: 1 citron, 4 lžíce gelu aloe vera, 5 kapek esenciálního oleje z máty peprné

Postup: Smíchejte přísady do misky a odložte ji stranou. Umyjte vlasy šamponem a začněte pracovat s kondicionérem. Naneste jej na vlhké vlasy, počkejte 5 minut a opláchněte vlažnou vodou.

Jablečný ocet

Budete potřebovat: 2 polévkové lžíce jablečného octa, 2 šálky vody

Postup: Složky smíchejte ve džbánku, umyjte si vlasy a přelijte je tímto přírodním kondicionérem. Již neumývejte.

Jogurt

Budete potřebovat: 3 lžíce jogurtu, 1 polévkovou lžičku jablečného octa, 1 lžičku kokosového oleje, 5 kapek esenciálního oleje z máty peprné

Postup: V misce promíchejte všechny ingredience, umyjte vlasy šamponem a teplou vodou. Vymačkejte přebytečnou vodu z vlasů a začněte nanášet kondicionér. Počkejte 15 minut a opláchněte vlažnou vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat