Prostreno.cz

Jogurtové domácí masky na pleť zbaví šupinek, vrásek i pupínků

Obyčejný bílý jogurt není jen chutnou svačinkou, ale taky něčím, co je plné živin. Věděli jste, že s vaší pletí dokáže zázraky? Použijte ho jako pleťovou masku, která vás zbaví šupinek, vrásek i pupínků!

Většina lidí si neuvědomuje, že obličejová maska z jogurtu přináší mnoho výhod. Obsahuje zinek (na 100 gramů asi 1 miligram), který je známý pro své protizánětlivé vlastnosti. Usnadňuje reprodukci a růst buněk a pomáhá při regulaci mazu, čímž eliminuje vznik akné a pupínků. Všichni zároveň vědí, že jogurt je plný vápníku. Ten obnovuje pokožku a chrání ji proti dehydrataci. A na co dalšího se můžete spolehnout?

Kosmetický salon v jednom kelímku

Jogurt je plný vitaminů (B2, B5 a B12), jež zajištují zdravou a zářící kůži. Riboflavin v něm obsažený chrání kožní buňky před poškozením volnými radikály. Záslužnou činnost má i kyselina mléčná, jež snižuje viditelnost vrásek a preventivně působí proti jejich vzniku. Kdy tedy jogurtové masky používat?

Pro všechny typy pleti?

Pokud si myslíte, že je vaše pleť unavená, jemně aplikujte přírodní jogurt na obličej a proveďte pár krouživých pohybů. To samé platí i v případě, že se vaše pokožka loupe a potřebuje odstranit odumřelé buňky. Jogurt totiž zastane i funkci peelingu, a to díky kyselině mléčné.

Ti, kdo trpí na akné, by taky nanášení jogurtu měli zařadit do svých denních rituálů. Pravidelně aplikovaná obličejová maska z jogurtu ničí bakterie způsobující pupínky. A kdo říkal, že se obsah kelímku musí nanášet bez příměsí? Tohle se stane, pokud jogurt spárujete s dalšími složkami!

Strouhaná mrkev pleť zvláční

Pokud máte suchou pleť a chcete, aby vypadala zdravě, měkce a hydratovaně, přidejte do jogurtu trochu nastrouhané mrkve. To omladí vaši pokožku a dodá jí přirozený, atraktivní šmrnc.

Citronová šťáva rozjasní váš obličej i náladu

Tohle je skvělý doplněk k jogurtu, pokud máte mastnou nebo jednotvárnou kůži. Citron pomůže ucpaným pórům, vyrovná tón pleti a udělá ji jasnější.

Med zatočí s vráskami

Chcete-li, aby vaše pleť byla vláčná, přidejte do jogurtu trochu medu. Med je přírodní zvlhčující látka, která uzamkne vlhkost uvnitř vaší pleti a zabránit jejímu vysušování. Tím se snižuje pravděpodobnost tvorby vrásek. Med má zároveň antibakteriální vlastnosti, jež pomáhají bojovat proti pupínkům a akné.

Na co si dát pozor?

V případě, že jste alergičtí na mléčné výrobky, pravděpodobně nebudete moci využívat výhod jogurtových masek. Při koupi jogurtu se jistěte se, že vámi vybraný obsah kelímku je plný tuku – ten si vaše pokožka zaslouží. Následující postup není nic složitého…

Jak si vyrobit obličejovou masku?

Různé druhy, různé kožní problémy. Máte suchou pleť? Pak smíchejte 2 lžíce plnotučného jogurtu s jednou lžící organického medu, jednou lžící rozmačkaného avokáda a stejným množstvím vařených ovesných vloček. Promíchejte, vzniklou pastu naneste na obličej, nechte působit 15 minut a odstraňte vlhkým hadříkem.

Má-li vaše pleť sklony k pupínkům, použije 1 lžíci jogurtu, 1 lžíci medu, 1 čajovou lžičku čerstvé citronové šťávy a 1 lžičku kurkumy. Smíchejte, směs naneste na obličej a nechte působit 15 minut. Omyjte vlažnou vodou a osušte měkkým ručníkem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat