Prostreno.cz

Nejlepší čas, kdy začít s hubnutím, je o víkendu

Ruku na srdce, kolikrát spíše hledáme výmluvy, než se odhodláme k dodržování dietního plánu? „Nemám čas si připravovat jídlo a cvičit! To už vůbec nestíhám!“ Tohle bývá naší nejčastější omluvou, proč nehubneme. Přestaňte se vymlouvat a začněte s dietou rovnou o víkendu! Do pracovního týdne vplujete plni energie a na čas se už vymlouvat nebudete.

Nejlepší je začít ze dne na dne, zapomeňte na „až vyjím zásoby“, „až bude venku příhodné počasí“, „až bude na to čas“, „až po létě“ a tak podobně. Zapomeňte jednou provždy na výmluvy, zázraky nečekejte přes noc. Čím dřív začnete, tím dřív budete se svojí postavou spokojená a vaše tělo bude ve formě.

Proč začít o víkendu?

Většina z nás o víkendu nepracuje, takže máme čas věnovat se sobě a rodině. Tenhle víkend buďte trošku sobec a naplánujte si ho jen podle sebe.

Nastudujte jídelníček

Kdy jindy studovat nepřeberné množství zdravých jídelníčků než o víkendu? Klidně si ráno zalenošte a najděte si pestrý dietní jídelníček, který vám bude vyhovovat. Nekoukejte na žádné drastické diety, na internetu je nespočet srozumitelných jídelníčků, dokonce stačí zadat vaše pohlaví, výšku, váhu a věk a jídelníček máte do pár minut sestavený. Až se v tom zaběhnete, zvládnete si už jídelníček sestavovat sami.

Zkontrolujte zásoby

Až si najdete přijatelný jídelníček, zkontrolujte stav svých zásob. Pořádně prohlídněte lednici, mrazák a všechny zákoutí spíže. Pokud bydlíte sami, eliminujte z dosahu nezdravé kalorické potraviny - můžete je odvézt třeba hubené kamarádce. Pokud je více členů v domácnosti, vyhraďte si poličky jen pro sebe. Určete si místo pro zdravé potraviny, ať víte kam sáhnout. Po ostatní poličkách vůbec nepokukujte, tam není nic pro vás.

Stáhněte si chytrou apku

V dnešní době plné technologií najdete nepřeberné množství aplikací, které vám pomůžou nejen s motivací, ale také s počítáním kalorií. Velmi oblíbenou aplikací jsou „kalorické tabulky“, kde si můžete snadno sestavit jídelníček na celý den a zadat také své denní aktivity. Jednoduše budete mít příjem a výdej kalorií pod kontrolou. Navíc taková aplikace hlídá i pitný režim, což je nedílnou součástí vašeho hubnutí.

Čas se hýbat

Kdy jindy než o víkendu máte čas na to si zacvičit a dát si pořádně do těla. Nikdo vás nenutí běžet hned do posilovny, každému z nás vyhovuje jiná forma pohybu. Základem je, aby vás to bavilo, jinak vám nadšení dlouho nevydrží. O víkendu máte čas vyzkoušet i více možností, klidně zajděte do fitness centra, zaplaťte si jednorázový vstup a zacvičte si, uvidíte, jestli se vám v širším kolektivu bude cvičit lépe. Nebo můžete vyrazit ven na kolo, brusle nebo si jen tak zaběhat se svým čtyřnohým miláčkem.

Pro ty, co se neradi potí na veřejnosti, máme i několik tipů na domácí cvičení. Cvičit můžete klidně i v obývacím pokoji. Většinou si vystačíte s váhou svého těla, případně si časem můžete dokoupit cenově dostupné pomocníky (činky, gymnastický míč, posilovací gumy adt.). Pokud nevíte, kde hledat, zavítejte na youtube, kde najdete nespočet fitness kanálů. Pro začátek vyzkoušejte třeba cvičení s Jillian Michaels, Denise Austin nebo si vyberte z možností z kanálu FitnessBlender. Najdete zde cvičení pro začátečníky i pokročilé a můžete si tak najít tempo a zátěž, kterou vaše tělo zvládne.

Hýčkejte své tělo

Nezapomeňte také pečovat o své tělo, k vysněné postavě pomáhají i různé kosmetické přípravky. Porozhlédněte se v drogerii po zpevňujících krémech - nejenže některé pomáhají ubrat centimetry, ale vaše pokožka bude hydratovaná a hlavně vypnutá, čímž dodáte kůži mladistvý vzhled.

Odpočiňte si

Hubnutí také stagnuje, pokud jste stále ve stresu a vaše tělo trpí nedostatkem spánku a odpočinky. Nezapomeňte si o víkendu odpočinout. Vezměte si k ruce diář a zkontrolujte si úkoly na další týden, dobrým načasováním předejdete stresovým situacím a budete mít čas se pořádně vyspat. Nezapomeňte si také do diáře zapsat čas na cvičení!

První pracovní den

Nastává den D, dnes to nesmíte za žádnou cenu vzdát. Přes víkend jste si nastavili jídelníček, který byste měli rozhodně dodržet. Až vás bude lákat kamarádka na kafíčko, raději pozvání odmítněte, nevystavujte se hned první den pokušení. Důležité je kontrolovat pitný režim, na stole mějte stále plnou sklenici vody či zeleného čaje. Nezapomeňte na cvičení, co jste si o víkendu nastavili, dodržujte svůj plán i nadále. Pokud nestíháte lekci ve fitness, najděte si vhodnou alternativu, rozhodně nad tím nemávněte rukou se slovy „tak půjdu zítra“. Takhle to opravdu nefunguje!

Pokud zvládnete první pracovní den, máte již z poloviny vyhráno. Vaše vysněná postava je na dohled a záleží jen na vás a na vaší pevné vůli. Své úspěchy si zapisujte, to vás bude motivovat k dalším výkonům.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat