Prostreno.cz

Pampeliška čistí krev a posílí organismus

Bojujete s nadbytečnými kily, máte oslabený organismus, depresi a jste jako bez života? Procházka v přírodě vám udělá dobře. Hlavně v případě, že kolem hejna pampelišek neprojdete bez povšimnutí, ale pár si jich nasbíráte!

Pampeliška je sice nepřítel všech upravených trávníků, ale také vynikající léčivá bylinka, která je odjakživa součástí ozdravných kúr. Na jaře se sbírají nadzemní části, v době kvetení plně rozkvetlé květy, po odkvětu se zase vyrývají kořeny. A ze všech částí se dají připravit skvělé domácí prostředky!

Kouzelný odvar na posílení organismu

2 lžíce nařezaného sušeného kořene pampelišky louhujte hodinu v 1/2 litru horké vody. Jakmile obsah nabobtná, povařte ho ještě 5 minut pod pokličkou. Poté odvar stáhněte z ohně, nechte 10 minut louhovat a přeceďte. Posilující medikament užívejte dvakrát denně, vždy minimálně hodinu před jídlem.

Čajová směs na čistění krve

Smíchejte 25 gramů kořene a pampeliškových listů, 25 gramů břízy, 25 gramů maliníku, 25 gramů kopřivy, 10 gramů bezinkového květu a 5 gramů měsíčku. Na jeden výluh budete potřebovat 2 čajové lžičky směsi, které zalijete šálkem vroucí vody a po 10 minutách louhování scedíte. Dávkování? Pár doušků ráno i večer. A vzácná tekutina, která vám koluje v žilách, bude jako nová!

Lahodný nápoj na bolestivou menstruaci

Jak na to? Zhruba 1 litr pampeliškových květů, 3 nakrájené citrony a 1,5 kilogramu cukru povařte 5 minut v 5 litrech vody. Do druhého dne nechte odstát, následně odvar slijte přes plátno do větší lahve, přidejte 10 gramů droždí a důkladně přikryjte. Tekutina se bude týden hezky kvasit. Po uplynutí této doby je třeba ještě další týden stání, než dojde k úplnému vyčistění. „Víno“ uchovávejte v chladu a temnu a při potížích si dopřejte pořádnou sklenku. Klidně i několikrát denně!

Chutná svačinka pro dobrou náladu

Pokud máte splín a hodil by se vám nějaký životabudič, jste na správné stopě. Hrst pampeliškových listů rozmixujte do kašovité konzistence, zakápněte šťávou z 1 pomeranče, doslaďte medem a zalijte bílým jogurtem. Vše promíchejte a pusťte se do toho! Uvidíte, že chmury zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Čajový urychlovač hubnutí

Boj s nadbytečnými kily vyhrajete rychleji, když budete třikrát denně popíjet po jídle tento přírodní zlepšovák. Skládá se z 1 lžíce nasekaných pampeliškových lístků a malé lžičky oregana. Smíchané ingredience spařte horkou vodou a po 10 minutách působení sceďte. Jdete do toho? Do léta není ještě nic ztraceno!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat