Prostreno.cz

Při astmatu a kašli vyměňte drahé léky za domácí zázvorovou pastu

Astma patří mezi nejčastější chronická respirační onemocnění, která jsou způsobená alergií. Děsíte se všech těch nástrah, které si pro vás léto chystá? Místo drahých léků zkuste domácí zázvorovou pastu. Nebudete litovat!

Mezi nejčastější příčiny astmatu, chronického kašle a dalších respiračních onemocnění patří znečištěný vzduch, kouř, prach, chřipka, sezonní alergeny a tak dále. Myslíte, že už nikdy nebudete moct žít jako dřív? Vyzkoušejte jednoduchý domácí lék.

Připravte si 10 gramů rozinek, 10 gramů zázvorového prášku, 2 polévkové lžíce medu, trochu vody a 3 plody indického angreštu (amla). Lze použít i prášek, ale ten o něco málo snižuje účinnost celé pasty.

Pár minut práce s ohromným účinkem

Vezměte čistou nádobu, dejte do ní ovoce, zalijte ho vodou a ohřejte. Vařte, dokud se nezmění vnější buničina ovoce. Následně nádobu odstavte a nechte vychladnout. Odstraňte semena z ovoce a zbývající dužninu rozemelte se zázvorovým práškem, rozinkami a medem (vznikne hustá pasta).

Doporučené dávkování je od tří do pěti gramů dvakrát denně po jídle, přičemž celá kúra by měla trvat maximálně dva až tři měsíce. (Pasta se ideálně zapíjí teplou vodou.) Jedná se o efektivní domácí lék na astma a kašel, který je také užitečný při léčbě téměř všech poruch souvisejících s dýcháním. Kdo všechno ho může užívat?

Děti, těhotné a kojící

Lidé, kteří mají citlivý žaludek, se nemusejí konzumace bát, a to ani v případě zázvoru. Jeho kořenitost zmírní amla a rozinky. Otázkou spíš je, proč to funguje. Zázvor je skvělá protizánětlivá přísada, kterou si nemohou vynachválit pacienti s astmatem nebo tuberkulózou. Podle nich je léčba v podobě této zázvorové pasty s rozinkami nejen uklidňující, ale zároveň i omlazující. Taky do ní půjdete? Pak se připravte na to, že výtvor by se neměl skladovat delší dobu. Obecně se doporučují maximálně tři dny. A jak je to s podáváním léku u dětí?

Pokud je vaše ratolest starší pěti let, můžete jí pastu podávat, nicméně pouze krátkodobě. Vždy je nutné se o jeho vhodnosti poradit s lékařem. Co se týče těhotných žen, tak u nich se užívání nedoporučuje, je však možné užívat pastu během laktace.

Lék může být užitečný i v případě, že máte citlivý žaludek nebo trpíte žaludečními problémy. V případě pochybností jej můžete vyzkoušet v malých dávkách po jednom, dvou gramech. Pokud si nevšimnete žádných vedlejších účinků, můžete pokračovat v normálním dávkování.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat