Prostreno.cz

Efektivní přírodní metody, které zmírní záněty dutin

Otoky, slzení, bolesti hlavy, zvracení, bolest v krku, ztráta čichu či výtok z nosu. Miliony lidí po celém světě trpí akutním nebo chronickým onemocněním sinusitidy a hledají ty nejlepší domácí léky na zmírnění svého nepohodlí. Už nemusí, tady jsou!

Sinusitida (lat. sinusitis paranasalis) je zánětlivé onemocnění vedlejších dutin dýchacích cest, takzvaných paranasálních dutin. Jde o zánět sliznice vystýlající dutiny (čtyři páry: čelní, čelistní, klínové a etmoidální ) v kostře obličeje. Volba domácích prostředků pro léčbu těchto problémů je na místě, zvlášť když se nechcete dopovat antibiotiky a antihistaminiky, které předepisují lékaři (i když v těžkých případech se jim nejspíš stejně nevyhnete). Jak se zbavit sinusitidy s pomocí přírody?

Příjemné esenciální oleje

Smíchejte 3-4 kapky eukalyptového oleje, 3-4 kapky levandulového oleje a 3-4 kapky citronového oleje. Směsí masírujte krk (i v jeho zadní části) a zhluboka dýchejte tak, abyste mohli inhalovat výpary těchto olejů. Opakujte každé tři hodiny.

Esenciální oleje z eukalyptu, levandule a citronu pomáhají při snižování bolestí hlavy a působí jako přírodní zklidňující látky. Eukalyptový olej je protizánětlivý a antimikrobiální, zatímco levandulový olej uklidňuje mysl a tělo. Co se týče citronového oleje, ten působí jako antimykotikum a analgetikum.

Jablečný ocet pro odstranění hlenu

Budete potřebovat 2 čajové lžičky jablečného octa a 1 decilitr vlažné vody. Vše, co musíte udělat, je promíchat tyto dvě věci a po troškách pít nebo kloktat.

Vitaminy a minerály přítomné v jablečném octě minimalizují příznaky alergie, vyrovnávají pH v nosních dutinách a odstraňují přebytečný hlen. Antibakteriální a antifungální vlastnosti ošetřují infekci, jež způsobuje sinusitidu.

Čaj pro infekci sinusu

Připravte si 1/2 čajové lžičky kajenského pepře, 2 čajové lžičky medu, trochu citronové šťávy a šálek vroucí vody. Vše dejte do převařené vody a dobře promíchejte. Popíjejte teplé, pocítíte okamžitou úlevu od sinusitidových příznaků. Kajenský pepř totiž rychle vyčistí vaše dutiny a med s citronem vyrovnají jeho razantní zásah.

Zkusit můžete i čaj připravený z 1 lžičky strouhaného zázvoru a šálku vody. Nechte 10 minut odpočinout a vypijte. V průběhu dne opakujte ještě dvakrát.

Vysoká úroveň antioxidační aktivity, kterou zázvor jednoznačně prokázal, ho řadí mezi účinné domácí prostředky k léčbě sinusových infekcí. Jeho protizánětlivé vlastnosti snižují otoky a podráždění nosních cest. Není ale jediný. Skvělý je i zelený čaj nebo křen.

Detoxikační koupel

1 šálek epsomské soli, 1/2 šálku jedné sody, 6-8 kapek oleje z čajovníku tea tree přidejte do vany s teplou vodou. V té relaxujte po dobu 15 až 20 minut.

Epsomská sůl vytáhne všechny toxiny z vašeho těla a uvolní svaly. Soda, která je antibakteriálním činidlem, zlikviduje všechny nevítané návštěvníky způsobující infekci. Olej z čajovníku je zároveň účinným antimikrobiálním činidlem, které odstraňuje infekci v dutinách.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat