Prostreno.cz

Lesklejší vlasy získáte s pomocí vajíčka. S lupy zatočí cibule

Vajíčka, med, cibule a pivo? Tyto suroviny patřily do kosmetické výbavy našich předků. Alespoň pokud šlo o vlasy! Jestli máte lupy, potřebujete urychlit růst nebo si zajistit úžasný lesk, vsaďte na ně taky!

Krásné a zdravé vlasy byly chloubou našich babiček. Jak toho jen docílily, když neměly čas pravidelně docházet ke kadeřníkovi a nabídka zkrášlujících produktů byla značně omezená? Snadno – držely se osvědčených receptů, předávaných z generace na generaci. Co tak spolehlivě fungovalo kdysi, obstojí přece i dnes! Odkoukáte něco?

Lesk jako blesk? S tím pomůže vajíčko

Povídá se, že tuto metodu používala už rakouská císařovna Sissi. Ta si na své hřívě zakládala natolik, že i když jí extrémně dlouhé a těžké vlasy způsobovaly záchvaty migrény, krácení vůbec nepřipadalo v úvahu. Na jaký zlepšovák panovnice přímo přísahala? Směs koňaku a vajíčka! Ta vytvoří obzvláště výrazný lesk, který se prý nedá popsat slovy.

Na mastné vlasy platí citron

Pokud se vám koruna krásy nadměrně mastí a vyčerpali jste všechny možnosti, jak pod čepicí zjednat pořádek, zkuste citronovou šťávu. Pravidelná aplikace má skvělé výsledky. Stejného efektu lze dosáhnout i jablečným octem, ovšem ne každému vyhovuje jeho vůně. Každopádně oba prostředky nenechávejte na hlavě déle než 15 minut.

S lupy zatočí med nebo cibule

Lžičku medu a dva žloutky dobře rozmíchejte na kašičku, celý obsah rozetřete na pokožku hlavy a nechte 10 minut působit. Poté medovou kúru důkladně vymyjte. Další alternativou je rozsekat několik cibulí a na týden je naložit do francovky – dobře uzavřené. Tinkturou si pak masírujte vlasové kořínky ráno i večer.

Čajový fígl na zhoustnutí vlasů

Zapomeňte na reklamované šampony slibující extra objem, se kterým se sotva vejdete do dveří. Každý týden si umyjte hřívu dětským šamponem a ve finále přelijte hodně silným černým čajem. Vlasové cibulky se stáhnou, vlasy zhoustnou a vy ušetříte spoustu peněz. Nezní to přímo božsky?

Rychlejší růst zajistí pivo

Chmelový nápoj není zdaleka dobrý jenom k pití! Po běžném umytí si asi 60 mililitrů piva vetřete stejnoměrně do vlasů, nechte pár minut působit a smyjte. Ve druhém kole celý proces zopakujte, ale už bez oplachu. Tenhle fígl nakopne růst, až se budete divit!





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat