Prostreno.cz

Vitaminové koktejly, které zbaví tělo škodlivin

Přemýšlíte, co stále děláte špatně? Zamyslete se nad tím, co jíte. Na pokožce se projevují všechny škodlivé látky, které jsou způsobené nejen vnějšími vjemy, ale hlavně potravinami, které denně konzumujete. Dopřejte své pokožce pořádnou vitaminovou bombu, máme pro vás snadný recept, jak na to.

Zkuste sami na sobě vypozorovat, co vám právě způsobuje akné či jiné neduhy na obličeji. Naši pleť nejvíce ovlivňuje strava, pokud je bohatá na tuky a cukry, nečekejte, že vaše pleť bude jak z reklamy. Naopak strava plná ovoce a zeleniny, cenných vitaminů a minerálů, vám může velmi pomoct k vysněnému vzhledu a to ze všech úhlů pohledu.

Nemusíte si každý den hlídat přesný přísun zeleniny, začněte své ráno se super koktejlem, který probudí nejen vaše smysly, ale povzbudí i vaši pleť.

Co v něm nesmí chybět?

Řepa

Řepa je plná antioxidantů, chrání vaši pleť před poškozením volnými radikály. Navíc pomáhá detoxikovat tělo a pročišťuje krev. Pro krásnou svěží pokožku je naprosto nezbytná.

Mrkev

Je bohatá na vitamin A a antioxidanty, udržuje vaši pleť zdravou a zářící. Dokonce chrání pokožku před škodlivým UV zářením. Takže na léto jasná volba.

Okurka

Okurka je vynikající pro svoje hydratační schopnosti, navíc pomáhá udržovat vaši pleť stále pružnou.

Jablko

Jablka jsou bohaté na vitaminy A, B a C, stejně jako na beta-karoten a antioxidanty. Jablka udržují naši pokožku zdravou a mladistvou.

Granátové jablko

Velká dávka vitaminu C podporuje tvorbu kolagenu, tím zpomaluje stárnutí a tvorbu vrásek.

Pomeranč nebo citron

A v neposlední řadě nesmíme opomenout citrusy, které mají silné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Pomáhají v boji proti stárnutí a podporují celkovou detoxikaci organismu.

Meloun

K blížící se mu létu neodmyslitelně patří meloun, který je přibližně z 92 % tvořen z vody, takže potřebujete další argumenty?  Své hydratační schopnosti prostě nezapře, navíc obsažený lykopen neutralizuje volné radikály a chrání pokožku před UV zářením.

Zázvor

To nejlepší nakonec. Zázvor je známý všelék, je plný antioxidantů, vitaminů a minerálů, rozhodně by neměl ve vašem super koktejlu chybět. Zázvor podporu čištění pleti, a navíc funguje jako výborný spalovač tuků.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat