Prostreno.cz

Domácí pleťové masky. Z brambor, čaje a ovesných vloček

Vaše pokožka už hlasitě volá po nějakém zásahu? Vyslyšte ji a dopřejte jí péči, která je za pár korun, ale svede divy. Zkrášlujících pomocníků máte v kuchyni hned několik, stačí si vybrat…

Šetříte před letní dovolenou každou korunu, a proto teď o návštěvě kosmetického salonu nemůže být ani řeč? Dopřejte si luxusní péči doma ovšem s výrazně nižšími náklady. Zkuste nějakou z těchto pleťových masek, které vaši pokožku rozhodně ve štychu nenechají. Jaká je pro vás ta pravá?

Bramborová maska pro suchou pleť

Ingredience na toto kouzlo patří k základním surovinám každé kuchyně, tudíž je jistě máte po ruce. Připravte si tedy 1 lžíci nastrouhané brambory a k tomu 1 lžíci olivového oleje. Suroviny promíchejte, abyste získali jednolitou hmotu. Poté naneste na důkladně očištěný obličej a nechte dělat 15 minut svou práci. Zbývá už jen smýt vatovým tamponem či navlhčeným ručníkem. Pleť bude jemná, hydratovaná a zdravě vyhlížející. O to přece jde.

Okurková maska s vločkami na mastnou pleť

Jak již název napovídá, budete potřebovat 2 lžíce najemno nastrouhané okurky, 1 lžíci ovesných vloček a 1 lžičku olivového oleje. Nejprve smíchejte okurku s vločkami, následně přidejte olej. Až docílíte konzistence krému, je to přesně to pravé. Aplikujte na tvář a 15 minut odpočívejte. Maska zatím bude pracovat na vašem vzhledu a mastnotě zatne tipec.

Vyživující mrkvová maska

Nastrouhejte 2 mrkve, k nim přihoďte žloutek a obě přísady promíchejte. Doba působení je 20 minut, takže si s klidem vychutnejte kávu a přečtěte noviny. Po opláchnutí bude vaše pleť doslova zářit zdravím, jelikož se jí dostane té nejlepší výživy – a dá vám to patřičně najevo!

Čajová čisticí maska

Nechcete se patlat s různými přísadami a přemýšlet, jestli má hmota tu správnou konzistenci? I tahle situace má jednoduché řešení. Silný odvar z černého čaje nechte vychladnout a pak do něj namočte froté ručník. Ten si opatrně přiložte na obličej i šíji a zůstaňte tak minimálně 15 minut. Co vám to přinese? Pokožka se pročistí, zjemní se a zvláční.

Osvěžující jablečná maska

Při přípravě se neobejdete bez 1 nastrouhaného jablka, 1 lžičky medu a 1 vrchovaté lžíce ovesných vloček. Jakmile suroviny spojíte a vzniklou směsí si potřete obličej, máte 30 minut čas na zasloužený odpočinek. Po uplynutí této doby masku smyjte vlažnou vodou. Pokožka získá energetickou vzpruhu, bude vyživená a pročištěná.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat