Prostreno.cz

Zřekněte se pyžama. Budete štíhlejší a krásnější

Jak před létem nastartovat hubnutí, omladit vizáž a ještě zabránit nadměrnému vysušování vlasů? Recept je jednoduchý – a navíc úplně zdarma! Spěte nazí a směle čerpejte všechny výhody, které to přináší…

Máte v zásobě spoustu nočních košilek, které střídáte dle momentální nálady i příležitosti? Možná teď na jejich oblékání změníte názor – i když vám investice do těchto kousků pěkně provětrala peněženku. Výsledky četných výzkumů totiž prokázaly, že nahota při spaní má nesporné výhody pro zdraví i vzhled. Co vám to přinese, když dnes ulehnete „naostro“?

Rychlejší hubnutí. A bez práce!

Odborníci jsou toho názoru, že spánek bez oblečení urychluje metabolismus. V čem vězí to tajemství? Když je vám chladněji, tělo se snaží zahřát, čímž dochází i k nepatrnému spalování tuků. To je přirozená reakce organismu. Tudíž zapomeňte na svršky a ještě otevřete okno dokořán. Čím větší bude zima, tím rychleji a lépe se hubne!

Mladistvý vzhled, co je zdarma

Udržování přílišného tepla, k čemuž pyžamo samozřejmě přispívá, narušuje uvolňování hormonů brzdících projevy stárnutí. Jmenovitě se jedná o melatonin a růstový hormon. Jeden se produkuje v naprosté tmě a druhý zase při nízké okolní teplotě. Přece byste tento omlazující samovolný rituál nechtěli rušit zbytečným oblečením…

Konec vysušování vlasů

Další důvod, proč se pod peřinou nezahřívat textiliemi, je zvýšené riziko pocení. Sůl obsažená v potu vysušuje a poškozuje vaše vlasy, a ke všemu dráždí pokožku hlavy. Tedy hlavně v případě, že ji tam necháte „zaschnout“ několik dní. Chcete tomu jít naproti?

Zdraví v intimní oblasti

Máte ve zvyku nosit pod pyžamem ještě spodní prádlo? Věřte, nebo ne, tím jdete na ruku růstu bakterií a zvyšujete si šance na poctivou infekci. Nechte své intimní partie trochu na vzduchu, je to výborná prevence!

Lepší spánek a sladké sny

Závěry americké studie jednoznačně prokázaly, že ti, kteří spí nazí, mají mnohem kvalitnější spánek, než jejich zahalení kolegové. Lékaři si to vysvětlují tím, že každá vrstva garderoby a s tím spojené zahřívání noční odpočinek pořádně narušuje. Tak co vy na to, zkusíte to donaha?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat