Prostreno.cz

Problém jménem sedací nerv. Jak se zbavit bolesti

O takzvaném „houseru“ neboli ischiasu slyšel snad alespoň jednou v životě každý z nás. Málokdo však ví, jak vypadá první pomoc a kam přesně se obrátit. Co vám od bolesti určitě pomůže?

Ischiatický nerv se rozprostírá po spodní části páteře, prochází hýžděmi a končí u nohou. Má důležitou funkci a poskytuje sílu, citlivost a pohyb. Bohužel, když se ozve (podráždění, uskřípnutí nebo zánět), většina lidí cítí ostrou bolest, brnění, pálení, slabost i necitlivost. Statistiky ukazují, že tento problém poskytuje více než 40 procent populace, přičemž většina postižených ihned sahá po tlumicích lécích. Patříte k nim? Pak se vám budou hodit rady, jak zmírnit bolest a snížit zánět. Čistě přírodně.

Akupunktura

Jedná se o alternativní léčbu sestávající z malých jehel, které se vkládají do určitých částí těla, a to s jediným cílem  – zlepšit funkci nervů a zvýšit energii. Pacienti obvykle zaznamenávají počáteční známky zlepšení už po první aplikaci. V podstatě trvá jen několik setkání, abyste se dočkali úplné úlevy.

Akupunktura je oblíbenou léčbou a lékaři ji používají ke zmírnění migrény a stresu. Někteří ji používají ke zlepšení lymfatické funkce nebo přestat kouřit snadno.

Chiropraktické metody

Tato léčba zmírňuje bolesti u pacientů a urychluje proces hojení. Chiropraktické metody snižují zánět a obnovují pohyblivost. A seznam chiropraktiků v Česku je celkem slušný.

Ledové balíčky

Léčba ledem je rozhodně nejoblíbenější domácí lék na ischias. Stačí použít balíček zmrazeného hrášku, který můžete mít připravený pro všechny případy.

Omotejte okolo něj ručník a aplikujte na postiženou oblast. Nechte fungovat po dobu 20 minut a použijte další balení. Opakujte každé tři hodiny. Nikdy jste si nemysleli, že led je tak silný, že?

Terapie horkem a chladem

Led je skvělý, ale co nemůže dosáhnout do hlubších tkání? Pokud se vám po jeho aplikaci neuleví, vyzkoušet můžete terapii horkem a chladem. Nahřejte se v lázni a poté zchlaďte něčím z ledničky. Zlepšíte oběh a snížíte zánět. To je přesně to, co potřebujete, pokud jde o léčbu ischiasu. Do koupele přidejte éterické oleje, byliny nebo epsomskou sůl.

Jemné cvičení – jóga

Když vás chytne bolest, můžete se cítit, jako by se vaše tělo rozpadalo, ale váš stav vyžaduje správnou fyzickou aktivitu. Zacvičte si jógu. Tím obnovíte pohyblivost, posílíte zádové svaly a stimulujete tok krve.

Masáž

Profesionální masáž vždy patří mezi příjemné nápady. Je to zdravé, uzdravující a silné. Vychutnejte si léčebné procedury a hlubší masáž pro uvolnění bolesti, křeče nebo necitlivosti. I bylinné a esenciální oleje vás budou bavit.

Mimochodem, přidejte léčivé bylinky do tinktury, elixírů, esenciálních olejů, nebo si jen udělejte šálek čaje. Vyzkoušejte kurkumu, heřmánek, vrbovou kůru, šalvěj muškátovou, levanduli, lékořici, třezalku tečkovanou či arniku.

Dobrý spánek

Pořádný šlofík je nejlepší lékař. Vaše tělo přes noc obnovuje tkáně a dodává sílu. Tak dobrou noc… Pokud se váš stav nezlepší, váš problém může být horší, než si myslíte. Pak se poraďte s lékařem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat