Prostreno.cz

Tajemství japonských žen, která se vyplatí odkoukat

Chcete být krásná, mít sexy křivky a těšit se z nezlomného zdraví? Pijte zelený čaj, konzumujte fermentované potraviny a věnujte se bojovým uměním. To je ten správný recept k dlouhověkosti, který se v Japonsku osvědčil!

Každý, kdo navštíví Japonsko, je unesen nejen kulturou, ale i místními ženami. Převážná většina se totiž pyšní štíhlou linií a mladistvým vzhledem, na kterém nejsou patrné stopy času. Jak jen to Japonky dělají, že si zachovávají krásu i zdraví do pozdního věku? Nejsou v tom žádné čáry, ale životní styl, ze kterého si můžete vzít příklad. V čem přesně to vězí?

Zelený čaj jako životabudič

Japonci milují zelený čaj matcha a jeho příprava je opravdovým ceremoniálem. Je vyroben ze sušených a rozemletých listů nejvyšší kvality, také mimořádně lahodný a prospěšný pro lidský organismus. Vědci na základě mnoha studií prokázali, že matcha tea pomáhá při hubnutí, snižuje riziko vzniku rakoviny i srdečních onemocnění a zpomaluje proces stárnutí.

Malé porce, ale veliký požitek

Menší porce prokazatelně pomáhají v redukci váhy, a protože Japonky toto pravidlo dodržují tak nějak ze zvyku, jsou jako proutek. Také hluboce respektují svůj čas jídla a pokrm si opravdu vychutnávají v pomalém tempu, čímž se pocit sytosti dostaví o to rychleji.

Fermentované potraviny na detox

Fermentované potraviny typu kefír, kimčchi, miso či kombucha patří v Zemi vycházejícího slunce k oblíbeným pochoutkám. Fermentace neboli kvašení je biotechnologický proces, při kterém dochází ke zvýšení nutriční hodnoty potravin a k přeměně organických látek na látky jednodušší. Pravidelná konzumace těchto „zkvašovadel“ pomáhá trávení, posiluje imunitu, eliminuje nahromaděné škodlivé toxiny a těžké kovy z buněčných tkání.

Bojová umění jako koníček

Karate, aikido, judo? V tom Japonci, včetně žen, vynikají a poctivý trénink jim nese ovoce v podobě posílení zdraví. Konkrétně aikido prospívá srdci a svalové flexibilitě, zvyšuje vytrvalost a celkovou kondici. Nepřihlásíte se také do nějakého kurzu?

Chůze místo dopravních prostředků

Obyvatelé východní Asie toho denně nachodí poměrně hodně, což jim pomáhá udržet se fit. Navíc procházky podle lékařů a odborníků odbourávají stres, zlepšují náladu a celkově povzbuzují tělo. Takže i tudy vede cesta!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat