Prostreno.cz

Med je prospěšný nejen v kuchyni. Léčí akné i podráždění po holení

Léto je tady a s ním bohužel i kosmetické potíže, které mu hrají do karet. Máte z častého holení nohou podrážděnou pokožku, nebo vysušené vlasy ze slunce? Sáhněte do kuchyňských zásob a zažehnejte katastrofu pomocí medu!

Že se medem dá léčit, to je všeobecně známá věc. Chřipka, nachlazení, záněty dýchacích cest, zácpa – s nimi si včelí produkt snadno poradí. Ovšem pozor, málokdo tuší, že jedno z nejstarších sladidel v dějinách má široké uplatnění také v kosmetice. Klíčem ke kráse je použití medu nepasterizovaného, který si zachovává většinu cenných látek. Kde všude vám bude prospěšný?

Léčba akné, snadno a rychle

Med spolehlivě zničí bakterie, které stojí za vznikem nenáviděných pupínků a předejde tvorbě jizev. Stačí si malé množství nanést na vyčištěný obličej, nechat 15 až 20 minut působit, poté opláchnout. Při pravidelném opakování nebude za chvíli po akné ani stopy!

Sbohem, tmavé kruhy pod očima

Opuchlé oči a pod nimi ještě tmavé kruhy? Téhle „ozdoby“ se teď můžete konečně zbavit a vypadat svěže a odpočatě. Smíchejte med s kapkou mandlového oleje a vytvořte tak kouzelný noční oční krém. Ten aplikujte před spaním a ráno smyjte zbytky.

Vrásky? Těm odzvonilo

Jen tak si v hlavě spočítejte, kolik už jste investovali do krémů proti vráskám. A teď ruku na srdce – pomohlo to? Možná by neškodilo vyzkoušet i něco jiného. V tomto případě speciální masku složenou z polévkové lžíce medu a poloviny avokáda. Směs rovnoměrně „naskládejte“ na obličej a po 20 minutách odstraňte vlhčeným ubrouskem. Tohle tajemství vám vyhraje boj se stárnutím na celé čáře!

Konec podráždění po holení nohou

V létě jsou hebké končetiny nutností, co si budeme vykládat. Jenže častý zásah žiletkou může přinášet i nepříjemné následky – podráždění, pocit horkosti, tvorbu pupínků a tak dále. Jak tomu předejít? Žádná věda, použijte med jako zklidňující balzám po holení a s radostí vklouzněte do krátkých šatů.

Energetická vzpruha pokožky, co dokáže divy

Na med sázela už Kleopatra, která si ho ráda přidávala do lázně. Proč tedy nejít v jejích stopách a neodkoukat tajemství krásy jedné z nejpřitažlivějších žen všech dob! Rozpusťte 3 polévkové lžíce medového pokladu v šálku teplé vody, tekutinu si nalijte do vany a užívejte si odpočinek, který přinese výsledky.

Záchrana suchých vlasů, co nezklame

Vysušené „vrabčí hnízdo“? Nepanikařte, tohle přes léto potká skoro každého. Naštěstí je tu dostupná forma nápravy, která dá hřívu zase do pořádku. Recept? Kapka medu přidaná do dávky šamponu! Zbývá už jen umýt vlasy tak, jak jste zvyklí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat