Prostreno.cz

Ty největší chyby při hubnutí

Možná toužíte po skvělé postavě a proto jste se dali na cvičení a změnili stravovací návyky. Třeba to ale zdaleka nestačí…

Všichni lidé, kteří se snaží rychle zhubnout, nevyhnutelně dělají stejné chyby. Které?

Zvýšený příjem proteinů

Pravidelně objednáváte proteinový prášek v domnění, že je nezbytnou součástí vašeho redukčního režimu? „Protein je důležitý, ale pokud jej máte příliš mnoho, přebytek bude uložen jako tuk,“ říká americká dietní poradkyně a expertka na životní styl Felicia Stoler, která zároveň varuje před rádoby zdravými tyčinkami s vysokým obsahem bílkovin. Ty mají tendenci být sladké a mastné. Mimochodem, ženy obecně potřebují asi 46 gramů proteinu denně. Víc není potřeba.

Úplné vynechání masa

Je tučné, tučné a zase jenom tučné. Aspoň tohle si myslíte o mase. Není to tak docela pravda. Odborníci udávají, že s klidem můžete sníst asi tak 2,5 šálku masa denně. Záleží ovšem na tom, jaké maso to je. Obložte si talíř plátky rajčat, špenátem či jinou zeleninou, a k tomu přiřaďte krůtí maso. Ideální! Vždyť se nemusíte zříkat toho, co máte rádi. Se správným příjmem bílkovin přece jen dobře spalujete!

Velká sklenice šťávy ke snídani

„Většina ovocných šťáv zvyšuje hladinu cukru v krvi, takže tělo produkuje více inzulinu. Co to znamená? O něco později budete hladoví a nervózní,“ říká mluvčí Louis Aronne. Je nutné dát si s ovocnou zpruhou i bílkovinu a vlákninu. Zkuste vejce a toasty z celozrnné mouky.

Usnutí na vavřínech

Mnoho lidí v prvních týdnech redukčního režimu nadhodnocuje ztrátu hmotnosti. To je dobré pro motivaci, ale v podstatě se jedná jen o ztrátu vody a sacharidů. Je to něco jako falešné alibi. Neztrácejte půdu pod nohama a vytrvejte v tom, co děláte.

Nedostatečný odpočinek

Kdekdo říká, že se mu nejlépe hubne při stresu. Taky omyl. „Chutě k jídlu jsou výrazně ovlivněny tím, kolik toho naspíte,“ říká MUDr. Pamela Peeke s tím, že když si přes noc dostatečně neodpočinete, nic vás nezastaví. Sladké, sladké, alkohol a tak dále. Máte to zapotřebí?

Zbytečná permanentka do fitka

Díky jedné z nedávných studií se zjistilo, že lidé, kteří si objednají permanentku do fitka, jedí po cvičení dvakrát tolik než ti, kteří pohyb berou jen jako zábavu. Zamyslete se proto, jestli vám „lupen“ s určitou platností je k užitku.

Žádný náhradní plán

Najednou se zdržíte v práci, kamarádka odřekne spoluúčast při běhání. Co teď? Pokud to vzdáte a nemáte připravený plán B, je to špatně. Dokonce i desetiminutové kardio cvičení podle internetu vás udrží na správné cestě. I malé zvyky se totiž počítají!

Stále stejná rutina

„Nemůžete provádět stejné cvičení znovu a znovu  a očekávat stejné výhody,“ říká Felicia Stoler. Chcete-li dosáhnout lepších výsledků, měňte frekvenci, intenzitu nebo délku fyzické aktivity.

Ignorace hmotnosti

Podle zmíněné dietní poradkyně ženy, které začínají se cvičebním programem, si často myslí, že by se měly držet pouze kardio cvičení Potřebují však i silový trénink, jinak se metabolismus neudrží. Nedělejte stejnou chybu jako ony!





Celkem 1 komentářů

dvorakova.jedovnice@seznam.cz
23.01.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat