Prostreno.cz

Ovoce vhodné během těhotenství

Ovoce patří k tomu nejlepšímu, co sobě i maličkému stvoření můžete dopřát. Víte ale, kterým druhům se vyhnout?

Gratulace! Čekáte miminko. Tápete, co během očekávání jíst? Ovoce je skvělou volbou už jen proto, že se považuje za přírodní zdroj vlákniny, vitaminů a minerálů, jež jsou pro dítě nezbytné. Tak který z těchto sedmi tipů máte nejradši?

Meruňky

Meruňky by se daly přezdívat jako výrobna vitaminů A, C, E, beta karotenu, fosforu, křemíku, vápníku, železa a draslíku. Tenhle balíček je velmi důležitý pro zdravý růst dítěte. Podle odborníků je vhodné v těhotenství sníst 2–4 meruňky za den.

Třešně

Budete potřebovat spoustu vitaminu C, pokud chcete bojovat s problémy, jako je běžné nachlazení nebo vyrážky. K tomuto účelu skladujte třešně. Kromě přísunu vitaminu C usnadňují dobré zásobení krví směrem k vašemu děťátku. A jako bonus se postarají i o produkci melatoninu, silného antioxidačního hormonu.

Hrozny

Je možné, že vás těhotenství brzy začne zmáhat. Pak si sedněte na gauč, dejte nohy nahoru a k ruce si připravte misku hroznů. Tato svačinka obsahuje glukózu, fruktózu, kyselinu galovou, kyselinu listovou, křemičitou a šťavelovou, pektin, hořčík, vápník, železo a vitaminy B1, B2, B6 a K. Co si pro dítě přát víc?

Jablko

Konzumace jablka během těhotenství je přínosná v několika ohledech. Ovoce pomáhá zvýšit imunitu a sílu vašeho dítěte a snižuje pravděpodobnost, že dítě se později setká s astmatem nebo ekzémem. Získáte také zdravou dávku vitaminů A, E a D a zinku.

Mango

Neomezeně! Přísun manga během těhotenství vám i miminku dodává vitamin C, který je potřebný k regulaci trávení, ke snížení zácpy a k úlevě od malých infekcí.

Meloun

Oblíbený zázrak patří k bohatým zdrojům vitaminu A, C a B6 a také hořčíku a draslíku. Obsahuje i hodně vlákniny. Mnohým ženám se díky melounu uleví od ranních nevolností.

Banán

Banán je neuvěřitelně zdravé ovoce, které vás udrží při životě během celého těhotenství. Obsahuje vitamin C a B6, draslík a hořčík. Proto experti na výživu apelují, že je skvělé konzumovat jeden banán denně zvlášť během prvního trimestru. A co naopak nejíst?

Obecně se nedoporučuje papája a borůvky. Řeč je samozřejmě o zvýšeném množství těchto dobrot. Pokud si jednoho či druhého dopřejete jen hrst – a navíc občas, nemáte se čeho bát.

Zdroje: názor autora, wikipedia





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat