Prostreno.cz

Krásná díky obyčejné okurce

Které kuchyňské nezbytnosti vám vyživí pleť i vlasy? Dejte šanci přírodním zdrojům a připravte si třeba tonikum z hřebíčku, které stahuje póry nebo se obklopte okrukou!

V dnešním dynamickém a zrychleném světě se často setkáváme s různými problémy. Ramena jsou ztuhlá, svaly bolestivé, čelo zamračené a vrásčité, vlasy padající, stres všudypřítomný. Rychlé řešení přebírají ayurvédské a homeopatické léky a atraktivní krémy slibující věčné mládí. Chcete znát jedno tajemství? Nic z toho obvykle není potřeba. Stačí sáhnout do svých domácích zásob.

Hřebíček

Tradiční indické koření, které se používá téměř v každé indické domácnosti, je ve světě velmi rozšířené, a mnozí si jej chválí pro tonizační a stimulující účinky. Vezměte 10 kusů hřebíčků umletých najemno, 2 lžičky čerstvé mátové pasty a 1 lžičku mouky. Přidejte pár kapek vody, vytvořte směs a tu naneste na obličej. Jakmile maska uschne, omyjte pleť studenou vodou.

Jelikož hřebíček má i adstringentní účinky, hodí se pro oblast T-zóny a mastnou pleť obecně. Zkuste tohle tonikum. Vezměte 2 litry vody, 7 hřebíčků, 1 špetku kafru a několik čerstvých listů máty. Povařte na mírném plameni, dokud se obsah nezredukuje na polovinu, a poté nechte vychladnout. Toto tonikum používejte pro otírání pokožky několikrát denně. Báječně ji osvěžíte!

Okurka

I okurka patří k přirozeným tonizačním prostředkům a „kožním odlehčovačům“. Pleť zkrátka uklidňuje a čistí. Okurku oloupejte a slupky si přiložte na obličej. Vyhladíte vrásky, vybělíte pokožku, necháte mizet své pihy. Plátky okurky se báječně hodí i na oči.

Citron

Citrony mají přirozený bělicí účinek a fungují i jako vlasové kondicionéry. Do sklenice vody s čajem přidejte šťávu z 1 citronu a směs použijte jako oplach po umytí vlasů. A to není vše. Citron vybělí i zažloutlé nehty. Rozkrojte citron a potírejte tím oblasti, které ztmavily barevné laky na nehty (stačí každý den po dobu jednoho týdne). Zamilujete si i přírodní peeling v podobně nastrouhané citronové kůry, celozrnné mouky a mandlového prášku. Tato směs efektivně působí na obličej i tělo.

Mandle

Mandle mají extrémně vysoký obsah vitaminu E a mohou být využity různými způsoby. Mandlový prášek lze smíchat s ovesnou moukou a mlékem a použít jako masku a exfoliátor, který odstraní odumřelou pokožku. Jemná pasta z mandlí a nastrouhaného syrového bramboru pomůže zesvětlit tmavé kruhy pod očima. Můžete také použít mandlový olej k masírování očí, čímž také odstraníte tmavé kruhy. Navíc lžička mandlového oleje přidaného do teplého mléka pomáhá vyživit organismus zevnitř. A dokonce i ruce mandle milují. Oprašte jejich lesk s pomocí peelingu.

Vytvořte hustou pastu z mandlového prášku, čerstvého krému, cukru krystal a citronové šťávy. Směs vmasírujte do pokožky, ruce umyjte a osušte.

Vejce

Pokud se potýkáte s jemnými vráskami okolo očí či na svém čele, zmírněte je s pomocí vajíčka nanášeného každý druhý den. Nechte oschnout a následně obličej opláchněte ledovou vodou. Viditelné výsledky zaznamenáte zhruba po měsíci.

Papája

Toto ovoce díky svým enzymům změkčuje a čistí pokožku. Papája aplikovaná na pokožku zmírňuje i následky způsobené sluncem. A jak si vyčistit žaludek? V noci jezte papáju a každý kousek zapijte trochou vody.

Rajčata

Rozkrojte rajče a potřete jím svoji pokožku. Pokud trpíte na otevřené póry, bude se vám tento tip velmi hodit. Navíc vzhledem k vysokému obsahu vitaminu C a draslíku zredukujete černé tečky a vyživíte kůži i externě.

Brambory

Syrový brambor patří k vynikajícím prostředkům na odstranění tmavých skvrn. Plátky brambor také zklidňují oči. Zkusit můžete i vynikající čisticí masku. Použijte syrový brambor, citronovou šťávu, ovesné vločky a mléko. Vytvořte pastu, naneste na obličej, nechte 20 minut působit a následně smyjte vlažnou vodou.

Majonéza

Ano, majonéza je vyrobena z vajec, oleje a citronové šťávy. Dá se tedy považovat za výživný balíček ulevující suché a matné pleti. Naneste majonézu na obličej, nechte 10 minut působit a opláchněte. Podobně postupujte i u svých vlasů a pokožky hlavy. Protentokrát nechte působit 20 minut, smyjte a radujte se z měkkých, lesklých a hedvábných vlasů odrážejících sluneční paprsky.

Zdroj: eatthis.com, healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat