Prostreno.cz

Nevyhazujte slupky z granátového jablka. Poslouží jako kosmetika

Bojujete s akné nebo věčně suchou pokožkou? O důvod víc, proč si z usušené granátové slupky vyrobit hydratační zlepšovák či přípravek, který pupínkům zatne tipec. Můžete z ní získat i přírodní opalovací krém!

Granátové jablko je v některých zemích symbolem plodnosti, úrodnosti a blahobytu. Dočteme se o něm nejen v Bibli, ale i ve starověkých mytologiích, kde je popisováno jako hlavní atribut bohů a bohyň. Rovněž je častou inspirací výtvarného umění. Co by mohlo být konkrétně pro vás? Představte si, že báječnou kosmetikou. Tedy respektive jeho slupky, které by byl hřích vyhazovat! Co všechno tenhle „odpad“ dokáže?

Poctivá dávka hydratace. Tu oceníte

Kůra z výše zmíněného exotického ovoce možná vypadá jako něco, co patří do smetí, ale nenechte se zmást. I ona obsahuje spoustu cenných živin, a to včetně kyseliny ellagové, která skvěle hydratuje pleť a pomáhá buňkám zadržovat vlhkost, zatímco obnovuje pH pokožky. Jak s tímhle nezvyklým materiálem naložit? Usušte svrchní obal onoho plodu na slunci a poté ho v mixéru rozdrťte na prášek. Ten zase smíchejte s vodou, popřípadě trochou bílého jogurtu. Směs si naneste na obličej, nechte ji působit deset minut, poté opláchněte. A když už jste získali tuhle ingredienci, je třeba říct, že vám poslouží i k jiným účelům.

Domácí opalovací krém? Žádný problém

Už vás nebaví utrácet za drahé opalovací krémy? Vyrobte si vlastní, není to žádná věda! Granátová slupka poskytuje látky, jež chrání před škodlivým UVA a UVB zářením, čímž přispívá k prevenci rakoviny kůže. V usušené a rozemleté verzi ji lze vmíchat do běžného krému či tělového mléka. Tím vznikne účinný domácí prostředek, který stojí za vyzkoušení. Nebo jste jiného názoru? A do třetice všeho dobrého přidáváme i další báječnou schopnost tohoto sypkého pokladu.

Konec trápení s akné? Že váháte

Přestože dávno nejste v pubertě, rostou vám červené pupínky jako houby po dešti? I na tenhle nepříjemný problém existuje řešení. Použijte vlastnoručně vyrobenou „medicínu“, která překypuje antioxidanty a protizánětlivými složkami, které si s akné poradí. Prášek seznamte s citronovou šťávou a pastou si pravidelně ošetřujte problematická místa. Jakmile maska zaschne, smyjte všechny pozůstatky. Pozitivní změny na sebe nenechají dlouho čekat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat