Prostreno.cz

Esenciální oleje, které pomohou uklidnit rozbouřené hormony

Jste unavení, podráždění a nevyspalí? I v tomhle mohou mít prsty hormony. Když jim však poskytnete aromaterapii s vůní levandule, bazalky, tymiánu, myrty a santalového dřeva, dočkáte se úlevy. A to se pozitivně odrazí i na vašem zdraví!

Hormonální nerovnováha se projevuje všelijak. Mezi ukázkové příznaky patří poruchy spánku, potíže s pamětí, častá únava, prudké výkyvy nálad, neplodnost, sexuální zdrženlivost a neposlední řadě také deprese. Zatímco mnozí nechávají tyto stavy bez povšimnutí s tím, že zase brzy přejdou, lékaři jsou zcela opačného názoru a nešetří děsivými scénáři. Podle nich dlouhodobá vzpoura hormonů může vyvolat i cukrovku nebo rakovinu! Jaká voňavá léčba se přímo nabízí?

Levandule, aroma pohody

Esenciální olej z levandule by měly mít ve své povinné výbavě všechny ženy. Dokonale totiž vyvažuje hormony a tlumí křeče během menstruačního cyklu. Zároveň prokazatelně snižuje stres a navozuje příjemný pocit pohodlí. Až k vám tedy přijdou přítelkyně na návštěvu, víte, čím vaše „zasedání“ provonět…

Tymián, na úzkost i neplodnost

Název tymián pochází z řeckého slova thymon, což znamená odvaha. Jedná se o jeden z nejsilnějších povzbuzovačů psychiky vůbec. Bojuje proti nervové slabosti a chronické úzkosti, rozptyluje melancholii a nabádá k aktivitě. Příznivý účinek má také na produkci progesteronu, tedy ženského steroidního hormonu, jehož nedostatek způsobuje neplodnost a zvyšuje pravděpodobnost vývoje syndromu polycystických ovarií (PCOS).

Bazalka, něco pro hlavu

Máte doma lahvičku s touto intenzivní, sladkou a kořenitou vůní? Jestli ne, je nejvyšší čas to napravit. Bazalkový olejíček posiluje mozkovou činnost, koncentraci i paměť, ale spolehlivě uvolňuje také nosní dutiny a bolesti hlavy. Současně zlepšuje odezvy těla na fyzický i emoční střes a pomáhá proti pocitu vyčerpání.

Santalové dřevo, kapka smyslnosti

Ájurvédský esenciální olej obsahující extrakt z bílého santalového dřeva kompletně harmonizuje celý organismus a přináší úlevu, klid i pohodu. Reguluje hladinu hormonů v těle a platí za úžasné afrodiziakum, což může odvrátit nejednu milostnou krizi.

Myrta, uklidňující léčba

Svěží vůně podobná eukalyptu má velkou moc. Oblíbená je pro své zklidňující účinky, ale posiluje také imunitní systém a povzbuzuje žilní cirkulaci, takže přijde vhod při křečových žilách. Dále zlepšuje funkce štítné žlázy a dohlíží na vaječníky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat