Prostreno.cz

Šálek kávy plný výhod

Chcete rychleji hubnout, mít paměť jako počítač, překypovat dobrou náladou a ještě se dožít požehnaného věku? Není nic jednoduššího. Stačí si dát každý den trochu kávy a čerpat všechny výhody, které to přináší!

Ještě před pár lety byla káva jen stěží tolerována lékařskou profesí a o její škodlivosti na lidský organismus se vyprávělo ledacos. Se stále přibývajícími poznatky však na černé zlato odborníci začali pomalu měnit názor, a dnes naopak tvrdí, že pokud se pije s mírou, je všechno v pořádku. Dokonce víc než to! Kofeinový životabudič má podle nich zázračné blahodárné účinky. Co o kávě možná ještě nevíte?

Recept na dlouhověkost? Hledejte ho na dně šálku

Američtí výzkumníci ze Stanfordské univerzity nedávno potěšili všechny kofeinové labužníky. Vyškolení experti na základě vlastní studie došli k názoru, že lidé, kteří si pravidelně dopřávají tento aromatický nápoj, dožívají se déle, neboť se dokáží lépe poprat se záněty související s věkem. Tekutá prevence prý snižuje rizika Alzheimerovy choroby, srdečních onemocnění a dokonce i rakoviny. Je to pro vás dobrá zpráva?

Paměť, kterou by vám záviděl i slon

Věřte nebo ne, horký nápoj z plodů kávovníku také patří k zaručeným způsobům, jak si uchovat všechny důležité vzpomínky bez „ztráty kytičky“. Dávka 200 miligramů kofeinu, což je ekvivalent odpovídající dvěma šálkům espressa ve většině kaváren, má podle odborníků významný přínos pro paměť. Dejte tedy vařit vodu a můžete vyhodit poznámkový diář, pravděpodobně už ho nebudete potřebovat…

Dobrá nálada za všech okolností

Tvrzení, že černé zlato pomáhá zahánět depresi, je možná trochu neuvěřitelné, přesto se jedná o vědecky potvrzený fakt. Lékaři si totiž konzumaci dvou hrnků denně spojují s vyšší produkcí serotoninu, dopaminu a noradrenalinu. To jsou hormonální látky příznivě ovlivňující pocity štěstí a náladu celkově. Kam se hrabe čokoláda!

Pomocník při dietě, který má slibné výsledky

Jste ve fázi hubnutí? V tom případě nezapomínejte na pravidelný přísun kávy – samozřejmě bez smetany a cukru, protože jinak byste se ve svém úsilí daleko nedostali. Ona vám totiž pomůže nakopnout metabolismus a podpoří spalování tuků. Když si ji navíc vychutnáte před tréninkem, zlepší se i vaše celková vytrvalost, takže pořádně zvýšíte efektivitu cvičení!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat