Prostreno.cz

Z akné lze vyčíst váš zdravotní problém

Pupínky a uhříky nejsou vítanou záležitostí, ale v jistých případech se vám mohou překvapivě hodit. Různá místa výskytu totiž symbolizují i různé zdravotní problémy. Jak tedy porozumět řeči akné?

Nejde vám do hlavy, že se pupínky často vyskytují na stejném místě? Věřte, že to není náhoda. Podle staré ájurvédské techniky nazvané mapování obličeje má umístění akné hodně společného s tím, co se děje ve vašem těle. Kápli na to naši předci a moderní lékařství to jen potvrzuje! Takže kde přesně se teď červená váš problém? Zjistěte, co přesně to znamená!

Akné na čelisti a bradě? S hormony něco nehraje

„Toto hormonální akné je způsobeno nadbytkem hormonu testosteronu, který stimuluje a žlázy a ucpává póry. Většinou se objevuje sedm až deset dní před menstruačním obdobím, ale pokud přichází i mimo tyto dny, doporučila bych zvážit léky na hormonální nerovnováhu,“ říká dermatoložka Amanda Doyle z amerického New Yorku.

Akné na tváři? Příliš sladíte a telefonujete

Ano, nadměrné množství bílého zla se může nehezky podepsat i na vašem vzhledu, v tomto případě právě ve formě pupínků. Jenže pozor, viníkem je možná váš největší pomocník!

„Naše mobilní telefony mají na obrazovkách a displejích velké množství bakterií, zbytky líčidel i různých zárodků. Protože si je často přikládáme k obličeji, může to být příčina potíží. Čistěte tedy svůj přístroj dezinfekčním prostředkem, abyste zabránili přenosu na pokožku,“ klade na srdce výše zmíněná specialistka na krásu.

Akné na čele? Vaše játra nejsou v kondici

Není žádným tajemstvím, že uhříky lékaři často spojují s trávicí soustavou. Může to být varovný signál, že váš organismus špatně tráví určité potraviny. Ale kámen úrazu je třeba i jinde.

„V této oblasti pupínky mnohdy vznikají následkem stresu, nedostatkem spánku a vinou jaterních potíží. V tomto případě je žádoucí, abyste se poradili s odborníkem, protože zmíněná rizika mohou vyvolat vážnější zdravotní potíže,“ varuje vyhlášená dermatoložka.

Akné v T-zóně? Za něj může kosmetika

Tak tady je to komplet. Čelo, nos i brada a záplava nejen černých teček. Je s vámi něco v nepořádku? Tedy kromě toho, že při pohledu do zrcadla doslova „rostete“? Asi by stálo za to provést revizi všech produktů, které používáte.

„T-zóna má obecně více mazových žláz než zbytek obličeje, což zvyšuje náchylnost ke kožním potížím. V ordinaci vídám spoustu pacientek, které si však póry ucpávají vlastní vinou, protože volí špatnou kosmetiku nevhodnou pro jejich typ pleti,“ přiznává Amanda Doyle. Co vy na to, nechtělo by to obměnit zásoby?

Zdroj: www.skinandbeauty.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat