Prostreno.cz

Ranní nápoje plné důležitých živin

Na živiny bohaté nápoje? Do převařené vody vhoďte něco, co vaše tělo nesmírně ocení. Zůstanete vitální!

Údaje vyplývající z letošního průzkumu společnosti STEM/MARK nejsou příliš příznivé. Vypadá to, že pravidelný pitný režim dodržuje jen čtvrtina Čechů, přitom denně by dospělý člověk měl vypít 2–3 litry vody (a to i v zimě!) Skutečnost je však jiná, mnoho lidí trpí dehydratací a s ní spojenou únavou či výskytem ledvinových a močových kamenů. Víte, jak spláchnout dvě mouchy jednou ranou? Ráno zahajte osvěžujícími nápoji, které nastartují váš pitný režim, posílí imunitu a podpoří vaši krásu!

Hezká pleť a funkční trávení

Ananas zná každý. Obsahuje téměř všechny vitaminy, tedy kromě vitaminu E a B12, dále šestnáct minerálních látek a stopových prvků. Jedno z nejlepších přírodních léčiv však z něho dělá mimořádně vysoký obsah bromelinu.

Ten je silně protizánětlivý, urychluje hojení, zmírňuje bolesti a léčí akné. A výsledky jisté studie potvrdily, že 200 ml ananasového džusu denně pomáhá hubnout a zlepšovat symptomy astmatu. Super, akorát k tomu ananasu přidejte ještě fenykl, který uklidňuje trávicí systém.

Večer umyjte ananas, nakrájejte pár koleček a ty vhoďte do většího hrnku s horkou vodou. (Voda je mimo jiné důležitá pro trávení, oběh a transport živin v celém těle.) Poté přidejte čajovou lžičku semen fenyklu a to celé nechte stát přes noc. Ráno sceďte a ihned tento osvěžující nápoj vypijte.

Bezstarostný spánek

Třešeň, skořice a citronová voda? Tak to je úžasný a chutný nápoj, který vám pomůže zlepšit spánek, neboť třešně mají vysoký melatoninu. Skořice bojuje proti nadváze a cukrovce, citrony zase mají vysoký obsah vitaminu C.

Do sklenice s teplou vodou přidejte 2 plátky citronu, třešňovou šťávu či hrst sušených plodů, nechte chvíli odležet a vypijte před spaním. Pokud se spíš potřebujete hned po probuzení nastartovat, z receptu vynechte třešně a nahraďte je teď již sušenými borůvkami či meruňkami.

Posílení imunity

Okurka, citron, máta. Všechny přísady tohoto nápoje obsahují vitamin C a působí jako antioxidanty.

Přidejte 2 plátky citronu, větvičku listů máty a poloviční okurku do nádoby s 8 skleničkami vody. Dejte na noc do ledničky, ráno podle potřeby přeceďte a vypijte. Tento nápoj podporuje celkové zdraví a posiluje imunitu.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.diettips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat