Prostreno.cz

Poznejte účinky petitgrainového esenciálního oleje. Zažene úzkost i nespavost

Pokud jste stále nenarazili na olej, v jehož lahvičce se skrývá lék na úzkost, pomocník proti nespavosti, uklidňující medicína na rozbouřený žaludek, a zároveň likvidátor tělesného zápachu, je nevyšší čas vám jeden představit…

Vrtá vám hlavou, co to ten „petitgrain“ vlastně je, protože jste ještě nikdy neslyšeli o stromu, rostlině ani bylině, která by se pyšnila tak exotickým názvem? Jak byste také mohli. Nic takového totiž ani neexistuje. Petitgrainový esenciální olej se extrahuje z listů a nezralých plodů citrusovníků, které nejsou o nic větší v porovnání s třešněmi. Jeho pojmenování by se tedy dalo volně vyložit jako „olej z malých semen“. Proč se vyplatí se s ním blíže seznámit?

Zahání stres a úzkost

Příjemná a nevtíravá vůně petitgrainového esenciálního oleje je dostatečně účinná na to, aby uklidnila pocuchané nervy. Proto ho můžete využít při každé vypjaté situaci, během psychicky náročného období, ve stresu nebo při úzkosti. Prostě „pošlete“ pár kapek do vaší aromalampy nebo je přidejte do horké lázně. Po pár minutách nebude po nervozitě ani památky!

Pomocník v těžkých dobách nespavosti

Jednou z mnoha komplikací uspěchaného života plného starostí, požadavků a podmínek, je nespavost. O tom, že právě ona může spustit další komplikace a pohrát si s vaším zdravím, jistě víte. Jenže jak na ni vyzrát? Na tuto otázku stále marně hledá odpověď mnoho lidí. A právě pro všechny „nespavce“ je tu ideální řešení problému – petitgrain. Zabírá ve formě aromaterapie i jako přídavek do bylinkového čaje. Jedna kapka v kombinaci s bylinkami zabrnká na správnou strunu a navodí okamžitou ospalost.

Zklidňuje rozbouřené zažívání

Žaludeční potíže jsou velmi časté, zvláště po mastném či pikantním jídle, kterému se, co si budeme vykládat, občas stěží odolává. Na tuto trampotu se běžně doporučuje zázvorový čaj, ovšem není to jediná forma přírodní nápravy, co je „v nabídce“. I aromatický olej získávaný z citrusovníků dokáže v krizi hodit záchranné lano! Rychlá léčba spočívá v několika kapkách rozmíchaných v teplé vodě. Množství pochopitelně záleží na velikosti šálku. Na dvě deci však bohatě stačí dvě.

Odstraňuje nežádoucí tělesný zápach

V dnešní době stále přibývá těch, kteří si vyrábějí vlastní domácí deodorant – například z kokosového oleje, jedlé sody a kukuřičného škrobu. Patříte mezi ně i vy? Pak váš výtvor obohaťte i trochou petitgrainového oleje. Má totiž úžasné deodorizační a antimikrobiální vlastnosti, čímž odolnost proti pocení a tělesnému zápachu může posunout na vyšší úroveň.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat