Prostreno.cz

Povolené potraviny při dietě

Že dieta je mučení, ze kterého koukají jen vyšponované nervy a kručení v břiše? Co vás nemá, jíst můžete naprosto v klidu. Především, když jde o lososa, kapustu, hnědou rýži a podceňovaný grapefruit!

Máte v plánu shodit nějaké to kilo? Pokud si myslíte, že dietní režim je jen hezčí synonymum pro přísnou hladovku, nenechte se zmást. Je totiž mnoho potravin, kterých se nemusíte vzdávat ani při hubnutí. Z čeho váhové následky nekoukají?

Losos, král zdraví i štíhlosti

Konzumace lososa je vždycky dobrý nápad, když dojde řeč na hubnutí. Růžový dobrodinec platí za jeden z nejbohatších zdrojů bílkovin, vitaminu D a omega-3 mastných kyselin. Unikátní kombinace těchto živin podporuje spalování tuků a přispívá k budování svalové hmoty. Také urychluje metabolismus a zabraňuje nežádoucímu ukládání tuků v těle.

Losos je pověstný i svou prospěšností pro nervovou a srdeční soustavu. Když ho zařadíte do redukčního jídelníčku, jako bonus navíc získáte také bojovníka proti stresu a únavě. Zkrátka a dobře, tohle je luxus, který si bez výčitek klidně dopřávejte. Často!

Kapusta, zelená pro vysněnou postavu

Na tento konkrétní druh košťálové zeleniny nedají dopustit lékaři a ani výživoví poradci. Je zdrojem mnoha prospěšných látek, na jejichž seznam patří celá řada vitaminů, minerálů a vlákniny. Přítel všech dietářů se může pochlubit nízkým obsahem kalorií, tudíž žádné jeho množství s sebou nenese drtivé váhové následky. Kapustu lze vařit, smažit, dusit i zapékat, což z ní dělá všestrannou kuchyňskou surovinu, kterou se vyplatí mít stále v zásobě.

Hnědá rýže, chutný urychlovač metabolismu

Nic proti rýži bílé, ale ve srovnání s ní má ta hnědá daleko více vlákniny, takže dokáže zasytit na dlouhé hodiny. Z pouhé půlky šálku získáte necelé dva gramy odolného škrobu – typ zdravého uhlohydrátu, který může urychlit váš metabolismus při současném spalování tuků. K tomu nějaký ten pohyb a o bezchybné proporce máte brzy postaráno!

Grapefruit, zeštíhlující předkrm

O grepu jakožto pomocníkovi při hubnutí, se vyprávějí úplné legendy. A víte, co? Jsou všechny pravdivé. Jeho pravidelná denní konzumace – a nejlépe před každým jídlem, má vliv na celkovou váhu. Je to proto, že v sobě ukrývá cenné sloučeniny, které podporují spalování

tuků a „dohlížejí“ na látkovou přeměnu cukrů. Užitečná je i přítomná vláknina, díky které pocit hladu vesele „oblafnete“ a ještě sníte menší porci.

Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/advice/g781/belly-fat-foods/, https://www.medicalnewstoday.com/articles/320613






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat