Prostreno.cz

Arganový olej pomáhá na akné, strie i vrásky

Jedna lahvička jako řešení mnoha potíží? Ano, přesně tak. Marocké zlato by nemělo chybět ve vaší kosmetické výbavě, neboť platí za elixír mládí, spolehlivého léčitele a účinného „opraváře“ pokožky. I vlasy si ale přijdou na své…

Arganový olej je jedním z nejvzácnějších olejů na světě. Získává se z plodů argánie trinité, což je strom, který roste v pouze v jihozápadní části Maroka. Na jeden litr „tekutého zlata“ je potřeba přibližně 30 kilogramů těchto plodů, které jsou stále zpracovávány tradičním způsobem – vytloukáním na kamenných mlýncích, což je z časového i fyzického hlediska velice náročný proces. V kosmetickém průmyslu je arganový olej ceněn díky vysokému procentu blahodárných látek. Proč byste o něj měli poprosit Ježíška i vy? S tímhle vším vám totiž pomůže…

Nedejte šanci vráskám

Účinná redukce vrásek? Zbožné přání se může změnit ve voňavou realitu, aniž byste museli zvažovat návštěvu plastického chirurga. Marocký poklad obohatí vaši pleť pořádnou dávkou vitaminů A a E, které prokazatelně zpomalují stárnutí pokožky. Olej se rychle vstřebává a nezanechává žádné zbytky, je tedy ideální součástí každodenní péče.

Sbohem, odumřelé buňky

K mladistvému vzhledu hodně přispěje i to, když se v pravidelných intervalech budete zbavovat poškozených a odumřelých kožních buněk. Jak? No přece pomocí arganového zázraku, který smícháte se lžičkou třtinového cukru. Směs si jemně vmasírujte do tváří, na čelo i krk, a po několika minutách opláchněte. Tím vaše kůže nebude působit unaveným dojmem, zabráníte tvorbě šupinek a předejdete ucpávání pórů.

Akné? To půjde o dům dál

Arganový olej je užitečný při léčbě mnoha kožních potíží, týká se to zejména lupénky, akné, atopických i suchých ekzémů a hnisavých zánětů. Stimuluje totiž přirozené obranné a regenerační funkce pokožky, poskytuje jí ochranu před vnějšími vlivy, hloubkově čistí a vyživuje, navíc urychluje hojení. Masáž postižených oblastí třikrát denně přinese zlepšení už po sedmi až deseti dnech.

Strie. I s těmi se rozlučte

Strie vznikají popraskáním elastických vláken pod povrchem kůže. Co si budeme namlouvat, vedle celulitidy představují jednoho z největších nepřátel všech žen. Dá se s nimi nějak bojovat? To víte, že ano. Aplikace zahřátého marockého oleje na problémová místa zlepšuje celkovou pružnost a přispívá k omlazování pleti, o což se postarají zmíněné vitaminy A a E.

Vlasy jak z reklamy? Můžete je mít

Když už je řeč o zkrášlování, ani vlasy by neměly zůstat ochuzené. Arganový olej, byť to vypadá jako protimluv, není mastný, takže sklízí úspěchy i jako kondicionér. V závislosti na struktuře, délce a hustotě vaší hřívy použijte vždy jednu až tři kapky. Získáte nádherný lesk, poddajnou hebkost a kompletní výživu vlasů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat