Prostreno.cz

Černá ředkev jako kosmetický zlepšovák. Zatočí s lupy i akné

Na povrchu černá jako uhlí, uvnitř bílá jako papír. Už jste slyšeli o tom, že tuhle hříčku přírody by byla škoda dávat jenom na talíř, protože se hodí také na obličej? Vždyť jako omlazovací prostředek a zprostředkovatel krásy nemá konkurenci!

První historické zmínky o černé ředkvi sahají až do doby 4000 let před naším letopočtem. Některé prameny uvádějí, že s česnekem a cibulí tvořila podstatnou část stravy stavitelů pyramid, kteří pak byli silnější a zdatnější. Na zázračné schopnosti této zeleniny nedali dopustit ani lidoví léčitelé, jelikož s její pomocí úspěšně zaháněli respirační choroby. Postupem času se zjistilo, že černou ředkev lze využívat i ke kosmetickým účelům, neboť má doslova unikátní vlastnosti. V čem tkví její kouzlo?

Přírodní zkrášlovadlo jako dělané

V černé ředkvi byste nalezli spoustu vitaminů, z nichž ten nejvychvalovanější je bezesporu vitamin C. Ten významně podporuje tvorbu kolagenu, zachovává elasticitu pokožky a zabraňuje tvorbě vrásek. Za zmínku stojí i velké množství antioxidantů, které jsou považovány za moderní „omlazovače“ i preventivní předchůdce zánětů. Kromě toho dokáže tmavá ředkev spolehlivě likvidovat mikroby, což jsou viníci mnoha kožních potíží. Na jaké konkrétní svízele ji můžete povolat do akce?

Tmavé skvrny na kůži? Těm odzvonilo

Už nevíte, čím nechtěné fleky na nohou, pažích či obličeji „vyzmizíkovat“? Použijte jako mazadlo šťávu z ředkve, která jim zatne tipec. Tento zlepšovák hojně využívají asijské ženy, když už ztrácejí nervy, trpělivost i sebevědomí. Je to tedy osvědčený prostředek s dlouholetou tradicí!

Léčba akné, před kterou pupínky neuniknou

Jak již bylo zmíněno, ředkev v černém kabátku díky svému složení dokáže bez servítek „vyřídit“ všechny mikroby, které bývají častými strůjci pupínků, uhříků i akné. Když si s ní budete potírat všechna postižená místa, dočkáte se změny k lepšímu. Navíc přírodní cestou…

Sbohem, nenáviděné lupy

S lupy je to vždycky běh na dlouho trať. Nepomáhají vám žádné speciální šampony, i když v televizních reklamách se tváří jako jediná vhodná spása, které stačí sotva pár použití? Neutrácejte za ně zbytečně, zkuste na lupy vyzrát černou ředkví! Respektive její šťávou, se kterou si budete několikrát týdně masírovat pokožku hlavy, necháte ji působit, a poté si umyjete vlasy obvyklým způsobem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat