Prostreno.cz

Fascinující zdravotní účinky zázvorové šťávy

Jeden lék na mnoho neduhů? Když jde o zázvor, vůbec o tom nepochybujte. Zreguluje vám krevní tlak, pomůže v případě nevolnosti a plynatosti a zároveň působí proti všemožným bolestem. Ve formě nápoje navíc chutná výborně!

Podle lidových léčitelů je zázvor jedním z nejúčinnějších přírodních léčiv. Ani moderní věda nic nenamítá, protože mnoho studií, jež zkoumaly účinky tohoto koření na lidský organismus, prokázalo, že spolehlivě působí proti chřipce, nachlazení a zažívacím obtížím. I když zázvor ctíte, je na vás až moc štiplavý a ostrý? Ani tak nemusíte být o jeho blahodárné schopnosti ochuzeni. Co si z něj nachystat šťávu? Tenhle nápad vůbec není marný…

Jednoduchá příprava, úžasné výsledky

Jak na to? Žádná věda. Kousek čerstvého zázvoru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. K nim přidejte vodu, celý obsah prožeňte ručním mixérem, tekutinu přeceďte přes sítko a léčivý nektar je hotov. Můžete si ho ochutit dle libosti – přírodním sladidlem, citronovou šťávou, kořením… Záleží čistě na vás. Co všechno tenhle nápoj dokáže?

Pomůže vám od hypertenze

Máte co dočinění s vysokým krevním tlakem? Pak si zázvorový drink dopřávejte co možná nejčastěji. Funguje totiž jako parádní ředidlo krve, prospívá srdci a tlak v rizikových číslech dokáže regulovat. Když si ho přizpůsobíte vlastní chuti, máte k dispozici lahodný „prášek“, kterým si navíc vylepšíte i pitný režim.

Zatne tipec plynatosti

Zázvorový „džus“ je také výborným spojencem, máte-li v břiše nějak „přeplněno“. Stimuluje trávicí šťávy, podporuje funkce střev a napomáhá pohybům potravy v útrobách. Rázně vás zbaví i nevolnosti z různých příčin.

Zachrání vás od bolesti

Dalším velkým plusem tohoto přírodního nektaru je, že strčí do kapsy prášky proti bolesti. Bez ohledu na to, jestli vás ničí migréna, bolest zubů, kloubů či svalů, jeho antibakteriální schopnosti vám od nepříjemnosti uleví. Nutno dodat, že zároveň dohlédne na správný tok krve v cévách.

Vyžene bacily z vašeho těla

Zázvorový nektar by úplně bez nadsázky měl být povinnou zimní výbavou každé domácnosti. Umí totiž vyčistit od škodlivin mikrocirkulační kanály organismu, ve kterých se usazují nežádoucí látky i zárodky virů. Pokud s jeho pomocí nějakou tu chřipku či virózu podchytíte včas, máte velkou šanci, že onemocnění nepropukne v plné míře. Ovšem užívat tuhle medicínu se vyplatí i jako prevence.

Zdroj: www.eatthis.com, www.lifewithherbs.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat