Prostreno.cz

Pokud chcete stárnout pomaleji, vyhýbejte se těmto potravinám

Máte další vrásku, která tam ještě minulý měsíc nebyla? Možná jste k jejímu vývoji hodně přispěli špatným jídelníčkem. Co z něj ještě dnes nekompromisně vyškrtnout? Cukr, umělá sladidla a tučné pokrmy!

Drtivá většina žen chce zůstat vizuálně mladá, jak nejdéle to půjde. Proti tomu se samozřejmě nedá nic namítat, jenže spousta jich přehlíží skutečnost, že podstatnou roli v nestárnoucím vzhledu hraje jídelníček. To, co si člověk vkládá do úst, má totiž na vizáž obrovský dopad. Jaké potraviny hodně přispívají k rozvoji vrásek, neblaze ovlivňují produkci kolagenu a způsobují nežádoucí pigmentace? S těmito urychlovači stárnutí se snažte moc nepotkávat!

Cukr. Zlo pro vás i pro zrcadlo

Většina sladkých laskomin, které uspokojují vaši chuť na „něco dobrého“, si s krásou všeobecně moc nerozumějí. Je to proto, obsažený rafinovaný cukr stojí v cestě přirozené produkci kolagenu. Nedostatek této bílkoviny se pak projevuje nejen stárnutím kůže, ale i zhoršenou kvalitou vlasů a lámáním nehtů. Takže ano, strůjce nenáviděných vrásek může ležet na dně bonboniéry nebo číhat v balení nugátových sušenek. Pozor na to!

Cokoli s umělým sladidlem

Pokud si myslíte, že si nějak pomůžete tím, když místo klasického sladidla zvolíte to umělé, pak vás asi hodně zklameme. Odborníci se netají názorem, že pravidelná konzumace této náhražky zatěžuje játra, což se dříve či později podepíše na zdraví i struktuře pokožky. Neumíte si představit, že byste přestali sladit? Pak svou pozornost obraťte třeba k medu nebo přírodní stévii, z nich drtivé kosmetické následky nekoukají!

Tučné potraviny. Kapitola sama pro sebe

Všichni víme, že extra kalorická jídla ohrožují srdce. Jenže tím to zdaleka nekončí, protože tyto gastronomické hříchy dokážou jednomu přidat i několik let navíc – i když o ně rozhodně nestojí. Mastné pokrmy ucpávají tepny, čímž dochází k narušení dodávek živin a kyslíku. Výsledek? Kůže pak trpí a je to na ní hodně vidět. A to riskovat určitě nechcete. Co se dá dělat – místo bůčku si raději dopřejte pořádný kopec zeleniny…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat