Prostreno.cz

Esenciální oleje, které vás zbaví únavy na cestách

Opět je to tady, přichází čas setkávání u svátečně prostřených stolů. Jenže co když vaše rodina bydlí na druhé straně republiky? Ještě dřív, než nastartujete auto a oškrábete zamrzlé přední sklo, přivoňte si k pomeranči, skořici nebo citronové trávě. To jsou energetické stimulanty „jako malované“!

Vánoce jsou symbolem hodování, návštěv a rodinných oslav. Bydlí vaši příbuzní hodně „z ruky“? Pak se už teď možná psychicky připravujete na hodinové cesty autem, které jsou nejen stresující, ale také dosti únavné. Jak si udržet bdělost a psychickou pohodu i po mnoha ujetých kilometrech? Kromě kofeinového nakopávače jsou i jiné vzpruhy, které vám v krizi dodají energii. Co říkáte na takovou „pojízdnou aromaterapii?

Vůně jako povinná výbava

Není žádným tajemstvím, že esenciální oleje mají blahodárné účinky. Jejich obsažené sloučeniny, které se prostřednictvím dýchacího systému dostanou do těla, dokáží téměř okamžitě zlepšit náladu a mohou způsobit i vítané fyziologické změny. Určitě přemýšlíte nad tím, jak to provést, abyste se za volantem mohli z nabuzující aromaterapie těšit, aniž byste malou lahvičku museli při jízdě držet v ruce, což je pochopitelně nesmysl. Esenciální olej si můžete kápnout na hřbet ruky, tak vůni zaručeně ucítíte. Který konkrétně je pro vás jakožto řidiče vhodný?

Pomeranč, duševní občerstvení

Aroma tohoto citrusového plodu se vlastně do vánoční atmosféry dokonale hodí, což je jen jeden bod k dobru. Vám přijde vhod hlavně kvůli tomu, že zvyšuje ostražitost a navozuje optimismus. Neříkejte, že zrovna tohle při stání v dlouhé koloně nepřivítáte všemi deseti.

Lemongrass, něco proti únavě a zápachu

Olej z citronové trávy je perfektním prostředkem, když vaše unavené smysly potřebují osvěžit. Kromě toho ale umí skvěle zamaskovat nepříjemný zápach ve vozidle, zbaví vás migrény a stabilizuje emoce při náročných situacích. Zkrátka super spolujezdec!

Skořice, kouzelný stimulant

Další typicky sváteční závan, viďte? Esenciální skořicový olej okamžitě zažene únavu, neboť všeobecně stimuluje, harmonizuje a povzbuzuje. Zároveň působí silně antibakteriálně, takže přispěje k pročistění vzduchu a ještě vám prokrví pokožku.

Bazalka, uklidňovač nervů i nevolností

Bazalkový olej je doslova unikátním nervovým tonikem, který při úzkosti a nervozitě nikdy nezklame. Nutno dodat, že spolehlivě zabírá i proti nevolnostem a žaludečním potížím. Ať už se při vánočním pohoštění trochu přejíte, nebo vám prostě nedělá dobře automobilové „houpání“, na bazalku můžete bez obav vsadit!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat