Prostreno.cz

Jak přirozeně vyřešit nejhorší kožní problémy

Kruhy pod očima, nudná a zašedlá pleť bez šmrncu, mastnota či hyperpigmentace. Netrapte se, použijte med, ovesné vločky nebo papáju!

Tajemství dokonalé pokožky nemusí být drahé a ani chemické. Jak můžete vyřešit nejběžnější kožní problémy? Naprosto jednoduše a efektivně! V novém roce se rozlučte s pupínky, zarudnutím i zašedlou pletí!

Na akné zelený čaj

Pokud máte akné, nebo se potýkáte se zarudnutím pokožky, měli byste použít masku ze zeleného čaje. Vše, co potřebujete, je 1 lžíce cukru, 2 čajové sáčky zeleného čaje a poloviční lžíce citronové šťávy. Sáčky zalijte horkou vodou a nechte hodinu louhovat. Jakmile čaj zchladne, vyjměte je, přidejte citronovou šťávu a cukr. Směs aplikujte na obličej, jemně ji vmasírujte krouživými pohyby a nechte 15 minut působit. Poté obličej opláchněte studenou vodou proto, abyste uzavřeli póry.

Kruhy pod očima

Okurky mají mírné adstringentní vlastnosti, které pomáhají s tmavými kruhy pod očima. Pro aplikaci nakrájejte čerstvou okurku na tlusté plátky a nechte ji vychladit v ledničce (zhruba 30 minut). Pak okurku položte na postižené oblasti, nechte 10 minut působit, sundejte ji a obličej omyjte vlažnou vodou. Můžete to provést dvakrát denně po dobu jednoho týdne (nebo i déle).

Mastná pleť

Pokud máte mastnou tvář, pak může pomoci ovesná maska. Ovesné vločky totiž působí jako exfoliátor a absorbují přebytečný olej. K ruce si dejte ovesné vločky a trochu medu. Z těchto dvou surovin vytvořte pastu, která bude dobře držet na obličeji, nechte 20 minut působit a otřete teplým mokrým ručníkem.

Konec hyperpigmentace s papájou

Ne každému solárium nebo přímé sluneční světlo nepůsobí potíže. Většinou se lidé setkávají se skvrnami a nerovným tónem pleti. Patříte k nim? Pak pro masku na obličej budete potřebovat 2 lžíce medu a papáju. Rozmixujete nebo rozmačkejte tropické ovoce, přidejte med a směs rozložte na obličej. Nechte 15 minut působit, opláchněte a použijte hydratační krém. (To lze provést jednou týdně.)

Nudná pokožka bez šmrncu

Jemná struktura pleti může být důsledkem nahromadění suchých buněk a nedostatku vlhkosti narušena. Banánová maska však vaší pleti vrátí lesk a zdravý vzhled s elegancí svojí vlastní! Stačí oloupat banán, rozmačkat ho a smíchat se lžící medu a trochou pomerančové šťávy (pro extra vlhkost). Aplikujte na tvář, nechte 10 až 15 minut působit, poté smyjte. Tak co, poznali jste se v zrcadle?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat