Prostreno.cz

Poražte bolest hlavy i bez léků díky čokoládě

Zase to přišlo zcela bez varování? Vyzrajte nad bolestí hlavy s pomocí rajčat, avokáda a hořké čokolády. Bude vám lépe také po ovesných vločkách, listové zelenině, fenyklu i pálivé chilli papričce.

Bolest hlavy je jedna z neotravnějších věcí, která vás může potkat. Tento intenzivně vnímaný pocit různého charakteru, intenzity a trvání vám brání vykonávat běžné denní činnosti, odkazuje vás na lůžko a ještě připravuje o energii i dobrou náladu. Trpíte tímto způsobem často? Pokud nechcete do nekonečna polykat chemické tabletky, vyzkoušejte přirozenou léčbu. Nevíte, co přesně to obnáší? Pak pokračujte ve čtení…

Užívejte melatonin. Nejlépe denně

Látku, která je přirozeně produkována mozkem, možná znáte pod pojmem „hormon spánku“. Ano, je pravdou, že melatonin upravuje biorytmus a navozuje spánek, ovšem tím jeho úctyhodný seznam schopností teprve začíná. V popisu práce má ochranu DNA, regeneraci buněk celého organismu, podporu metabolismu a zpomalování stárnutí. Kromě toho také stabilizuje hladinu hormonů, takže je účinný i při odvracení útoků bolestí hlavy. Melatonin můžete pohodlně „tankovat“ z běžných surovin, mezi jeho zdroje patří rajčata, banány, zázvor, kukuřice a ovesné vločky.

Vytaste na bolístku pálivou papriku

Nemáte nic proti ostřejší chuti? Výborně, vaše sympatie k pálivosti se teď náramně hodí. Již několik vědeckých studií prokázalo, že kapsaicin, což je látka v obsažená v chilli papričkách dokáže nepříjemnou bolest hlavy snížit o celou polovinu. A to se přece počítá! Pokud chcete dosáhnout maximální úlevy, podpořte léčbu dalšími prostředky, které máte jistě po ruce – tedy v kuchyni.

Pochutnejte si na čokoládě. Máte svolení!

Hořčík je důležitý minerál klíčový pro zdraví i optimální funkce nervového systému. Věděli jste ale, že pomáhá i při bolesti hlavy? V krizi je tedy potřeba navýšit jeho hladinku! Tohoto zachránce naleznete v hojném množství třeba v listové zelenině, hořké tmavé čokoládě, rajčatech, avokádu, hořčičných semínkách, fenyklu a petrželi.

Prevence je základ

Hodně lidí, kteří si pravidelně stěžují na tuto potíž, přiznává, že bolestivou noční můru jim často vyvolává stres. Co z toho plyne? Pokuste se snížit úroveň nervozity na minimum a vyhýbejte se stresovým faktorům, jak to jenom půjde. Pokud se navíc zapojíte do uklidňujících aktivit, jako je například jóga či meditace, máte velkou šanci, že vás hlava bude trápit mnohem méně. Nebo vůbec!

Zdroj: https://www.everydayhealth.com/migraine/foods-to-help-get-rid-of-a-headache-or-migraine-attack-naturally/, https://www.medicalnewstoday.com/articles/foods-for-headaches





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat