Prostreno.cz

Domácí léčebné prostředky na zakalenou moč

Barva moče může být skutečně použita jako měřítko vašeho současného zdravotního stavu. Normální zbarvení je podle lékařů bledě žluté. Pakliže je vaše moč zakalená, určitě není něco v pořádku.

Mezi dvě nejčastější příčiny zakalené moči patří dehydratace a infekce močového systému. Oba tyto problémy mohou být poměrně snadno odstraněny.

Za předpokladu, že se dá vyloučit těhotenství, nevolnost, zvracení, horečka, vysoký krevní tlak, otoky v dolních končetinách a jinde, jako je obličej a břicho, krev a neobvyklý výtok z pohlavního orgánu, pak pokračujte v čtení. Níže jsou některé z věcí, které můžete udělat, pokud je vaše moč zakalená.

Pijte hodně vody

Jak již bylo zmíněno dříve, jednou z nejběžnějších příčin zakalené moči je nedostatek pitné vody. Je třeba začít správně hydratovat tělo tím, že vypijete až 2 litry čisté vody denně. Zanedlouho se váš stav zlepší.

Přidejte citrusové plody do stravy

Infekce močových cest může způsobit, že se vaše moč jeví zakalená. Chcete-li tento problém vyřešit, zahrňte do své stravy pomeranče, citrony a jiné citrusové plody. Pokud tak učiníte, vaše kyselá moč vytvoří nepříznivé prostředí pro bakterie v močovém systému.

Vezměte si vitamin C

Doplnění vitaminu C je také dobrý nápad, a to hned ze dvou důvodů. Za prvé, konzumace citrusových plodů se podepisuje na kyselosti moči, za druhé, příjem vitaminu C pomáhá posilovat imunitní systém. To umožňuje tělu bojovat proti probíhající infekci. Výborná je například brusinková šťáva, která patří k oblíbeným domácím prostředkům zlepšujícím zánět močových cest. Pomáhá totiž zabránit tomu, aby bakterie přiléhaly k vnitřní vrstvě močového měchýře a močové trubice. Likvidace bakterií pomáhá ukončit probíhající infekci, čímž se zakalená moč zbarví zpět na normální světle žlutou.

Jezte petržel

Do polévky nebo zeleninového salátu si hoďte nějakou tu petrželku, pokud si všimnete, že vaše moč neodpovídá klasickému stavu. To proto, že uvedená rostlina má mírné diuretické vlastnosti – zvyšuje produkci moči. V důsledku toho se bakterie ve vašem močovém systému dostanou z těla ven.

Pochutnejte si na čistém jogurtu

Každý ví, že jogurt je nabitý dobrými bakteriemi. Protože v močovém systému dochází k infekci, může být příjem tohoto bílého zázraku velmi přínosný. Jen se ujistěte, že se rozhodnete pro jogurt, který je neslazený.

Pokud vaše moč zůstává zakalená několik dní, a to navzdory vyzkoušení jednoho nebo více uvedených domácích tipů, vyhledejte lékařskou pomoc.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat