Prostreno.cz

Jedlá soda není jediným pomocníkem při pálení žáhy

Jedlá soda je v boji proti pálení žáhy účinná. Ona ovšem není jediná, kdo na něco takového má ty správné „páky“. Už jste zkoušeli česnek nebo mrkev?

Pálení žáhy, pro které odborníci mají termín „pyróza“ se denně objevuje asi u 10 procent obyvatelstva. Jednou měsíčně potrápí skoro 50 procent lidí. A co mají říkat takové těhotné ženy? Kvůli hormonální bouři pálení a nepříjemně kyselou pachuť v ústech moc dobře znají. Nejen jim se tak hodí přírodní a méně známé léky, které zabírají, jako nic jiného.

Vypijte čerstvou šťávu z papáje

Díky sametové struktuře a protizánětlivým vlastnostem šťávy z papáje dosáhnete velmi potřebné úlevy. Papája by byla, ale čas na mixování už ne? Žádné strachy. Jednoduše konzumujte papáju „jen tak“. I v původním stavu skvěle působí proti pálení žáhy.

Sáhněte po mrkvi

Pokud nemůžete z nějakého důvodu sehnat již zmíněnou papáju, vezměte za vděk mrkví, respektive mrkvovou šťávou. Její přísun pomáhá neutralizovat přebytečnou kyselinu ve vašem žaludku a okamžitě ukončí pálení žáhy. Bohužel, v tomto případě se nedají konzumovat celé kusy. Mrkev je třeba odšťavnit, jinak se problém může ještě zhoršit.

Polkněte stroužek česneku – nebo dva

Věděli jste, že kyselý reflux, který běžně stojí za záchvatem pálení žáhy, je někdy obviňován z přítomnosti bakterií v žaludku? Pokud tomu tak skutečně je, polknutí oloupaného česneku může s pálením žáhy zatočit. Česnek totiž má neuvěřitelné antibakteriální vlastnosti.

Žvýkejte bazalkové listy

Pokud máte v lásce středomořské potraviny, pak pro vás nebude těžké sáhnout po bazalce, která se taktéž považuje za méně známý lék proti pálení žáhy. Stačí jednoduše žvýkat její listy. V případě, že je váš kyselý reflux doprovázen i nevolností, zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Dopřejte si lžíci podmáslí

Máte-li v lednici vychlazené podmáslí, nerozmýšlejte se ani minutu. Tohle je ideální řešení vašeho problému! Jediné, co musíte udělat, je vypít ho. Podmáslí je velmi dobré při neutralizaci kyseliny žaludku.

Prostě jen žvýkejte

V neposlední řadě můžete jednoduše dát do úst žvýkačku. Ta spustí produkci slin, čímž zředí přebytečné kyseliny v žaludku. Vyvarujte se však žvýkaček s mentolovou příchutí. Mnoho lidí hlásí, že máta pálení žáhy zhoršuje.

Zdroj: www.herbslife.com, www.firstaid.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat