Prostreno.cz

Bezproblémové trávení zajistí vývar z kostí a zelí

Potýkáte se s nadýmáním, bolestmi břicha či pocitem těžkosti? Podpořte svoje trávení výběrem správných potravin!

Proces trávení se zdá být docela jednoduchý. Začíná to tím, že vložíte nějaké jídlo do úst, žvýkáte a pak polknete. Jenže chyba lávky. Trávení je velmi složitý proces, který lze snadno narušit vinou řady faktorů, třeba nedostatkem žaludeční kyseliny a enzymů, celkovou absencí mikroorganismů a tak dále. Ptáte se, jak napravit škody svátečního přejídání?

Aloe vera

Přírodní gel aloe vera se může pochlubit antibakteriálními, antivirovými a antifungálními vlastnostmi, což se hodí pro uklidnění četných zažívacích problémů. Pomáhá, pokud jde o kyselý reflux, nicméně je nezbytné používat domácí a čerstvé listy aloe.

Vývar z kostí

Dysfunkční trávicí trakt se napraví poctivým vývarem z kostí, který umožňuje, aby škodlivé toxiny a infekce procházely střevem. Vývar z kostí je nabitý výživnými látkami, obsahuje živiny, jako je kolagen, složky kostní dřeně a kostí, křemík, fosfor, vápník, glukosamin a některé další minerály. Ne nadarmo naše babičky říkávaly, že polévka je grunt!

Kefír

Probiotika podporují zdravou rovnováhu střevního zdraví. Kromě toho je tradiční kefír plný vitaminů B7, B2, B1, důležitých aminokyselin, užitečných kvasinek a minerálů jako je vápník, fosfor a hořčík. Je-li vám zle, mějte ho po ruce. Zlepší hydrataci, zregeneruje žaludek a sliznice pomocí široké škály užitečné mikroflóry.

Kromě toho obsahuje užitečné kvasinky, které odstraní patogenní kvasinky ve vašem těle (jako je Candida) a pomáhají vyčistit a zpevňovat stěny trávicího traktu tak, aby se mohly stát odolnější proti škodlivým patogenům, jako je salmonela, E.coli a mnoho parazitů.

Lněný semínkový čaj

Zalijte lžíci lněných semínek horkou vodou a nechte přes noc stát. Tento konkrétní nápoj je skutečně nabitý dietní vlákninou, protizánětlivými atributy a omega-3 tuky, které poskytují regenerační hojivou podporu pro tlusté střevo.

Červené zelí

Červené zelí je nabité L-glutaminem, což je dobrá aminokyselina, která pomůže uzdravit vložku střevního traktu. Je zvláště užitečná u jedinců s poruchou celiakie, Crohnovy choroby, netěsného žaludku, ulcerózní kolitidy a syndromu dráždivého střeva.

Chlorella

Chlorella je skutečně osvěžující řasa, která nabízí řadu zdravotních výhod. Například podporuje zdravé pH střevní oblasti a pomáhá prosperovat prospěšným bakteriím. Podobně funguje i prášek moringa či chia semínka.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat