Prostreno.cz

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst okurku každý den

Je poměrně nenápadná, najdete ji v každém supermarketu a stojí pár korun. Okurka! Co se stane s vaším tělem, když ji budete měsíc jíst každý den? Tohle byste od obyčejné zeleniny nejspíš nečekali!

Salátová okurka je k mání po celý rok, nicméně lidé si ji dopřávají spíše v létě, neboť ochlazuje organismus a doplňuje pitný režim. Obsahuje totiž převážně vodu a některé důležité živiny nezbytné pro fungování těla. Jedná se například o vitamin A, vitamin C a kyselinu listovou, vlákninu a řadu minerálů včetně hořčíku, molybdenu a draslíku.

Kromě toho se okurka může pochlubit přítomností oxidu křemičitého, což je minerální stopa, která výrazně přispívá k posílení našich pojivových tkání. Říká se, že okurky pocházejí z Indie a Číny a jsou staré téměř 10 000 let. Zelenina s tak dlouhou historií? No vida! Důležité však je, že okurky jsou nyní pěstovány v mnoha zemích. Ostatně, nechcete si zkusit takový malý experiment? Pokud po dobu 30 dní sníte jednu okurku denně, můžete se dočkat jistých zdravotních výhod. Jakých?

Hydratovaná pleť

Okurky jsou z 95 % tvořeny vodou, jak již bylo řečeno, takže pomáhají hydratovat tkáně a udržovat pokožku hladkou a měkkou. Můžete je přidat do salátů, nebo je brát jako oblohu svých oblíbených jídel. Ani jedna možnost není špatná.

Příjemný dech

Okurky obsahují silné antibakteriální látky, které ničí bakterie v ústní dutině, což je jedna z hlavních příčin špatného dechu. Pokud trpíte tímto nepříjemným problémem, jednoduše vložte kousek okurku do úst a pomalu jej žvýkejte. A stejně proveďte i další den…

Zlepšení trávení a spalování tuků

Pravidelná konzumace okurky zlepšuje trávení a pomůže vám zhubnout. Okurky jsou bohaté na vodu a vlákninu, tedy dva klíčové prvky, které tělo potřebuje k odstranění toxinů a k podpoře hubnutí. Přítomnost vitaminu B způsobuje aktivaci metabolismu. Vysoké procento vody zase napomáhá detoxikaci a zlepšuje šance na výhru v boji proti celulitidě. Navíc 100 gramů okurky obsahuje pouze 16 kalorií.

Co se týče trávení, přítomné enzymy jsou schopny rozdělovat proteiny, což organismu ulehčuje trávení produktů, které mají vysoký obsah bílkovin (třeba maso).

Snížení hladiny krevního cukru

Okurka má také velké množství minerálních živin, jako je zinek, železo, vápník, hořčík, draslík a fosfor. Proto snižuje hladinu cukru v krvi a předchází vzniku cukrovky. Proto ji nezavrhujte ani v zimě, vždyť i nakládaná je báječná!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat