Prostreno.cz

Potraviny, které si s dietou rozumějí. Co vás nadlouho zasytí

Nějakou záhadou vám nejdou dopnout vaše oblíbené kalhoty? Pokud přemýšlíte o zaručeném způsobu, který vás nadbytečných kil zbaví, zahrňte do jídelníčku ovesné vločky, jablka a řecký jogurt. Věděli jste, že tyto dobroty zahánějí hlad?

Užili jste si nedávné svátky se vším všudy? No pochopitelně, kdo by také při lenošení u televize a s tácem cukroví na klíně přemýšlel o nějaké dietě, že… No dobrá, nic proti tomu, ale je čas dát váhu zase do latě, co vy na to? Protože při shazování kil je důležitá hlavně strava, zjistěte, jaké potraviny mají schopnost vás na dlouho zasytit. Při jejich konzumaci můžete snadno snížit celkový příjem jídla, aniž by vám hlasitě kručelo v břiše. Pro jaké „zeštíhlující pomocníky“ se vyplatí vyrazit do obchodu?

Ovesné vločky. Ten nejlepší start dne

Za málo peněz hodně muziky? Když přijde řeč na sáček ovesných vloček, nelze o tom pochybovat. Mají totiž vlastnosti, které vám pořádně hrají do karet. Obsahují vysoký podíl vlákniny, jež navozuje pocit sytosti. Když si je dopřejete ráno jako chutnou a zdravou snídani, nebudete mít tendence k přejídání – a to nejen během dopoledne, ale i po celý den.

Jablko. Svačinka, kterou si nenechte ujít

Říká se, že kdo jí jedno jablko denně, ten nepotřebuje doktora, protože o neprůstřelnou imunitu má postaráno. Co je na tom pravdy, těžko soudit. Každopádně jedno je jisté – plod jabloně je ideálním občerstvením pro všechny dietáře, což vám odsouhlasí nejeden odborník přes štíhlé křivky. V čem vězí jeho tajemství? Jablko se, jak známo, skládá hlavně z vody. V kombinaci s významným množstvím vlákniny vám dokáže zaplnit žaludek, takže se vám nežádoucí chutě obloukem vyhnou. Jako bonus navíc můžete považovat to, že vám dodá potřebné vitaminy a minerály.

Jogurt, na ten nezapomínejte

V kelímku pro někoho „obyčejného“ jogurtu na vás čeká poctivá dávka bílkovin – a ne jen tak ledajakých. Jedná se o vysoce kvalitní bílkoviny, které vás ušetří pozdějšího přejídání. Mějte však na paměti, že není jogurt jako jogurt. Sázkou na jistotu je podle výživových specialistů ten řecký. Ano, jeho cena je možná poněkud vyšší, ale tato investice se vám několikanásobně vrátí. Však sami zjistíte, že po něm nemáte hlad podezřele dlouho…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat