Prostreno.cz

Borovicový pyl na povadlý pyj

Borovicový pyl není žádnou novinkou, v tradiční čínské medicíně znají jeho přednosti již tisíce let, jen v našich končinách je to poněkud novinka. Borovicový pyl je plný aminokyselin, minerálů, vitaminů a antioxidantů a je cenný hned z několika důvodů pro lidské zdraví. Objevte jeho sílu.

Co je borovicový pyl?

Borovicový pyl, jak již z názvu vyplývá je pyl z borovic a má zlatožlutou barvu. Na světě existuje více než 110 různých druhů borovic a všechny produkují kvalitní pyl. Borovicový pyl obsahuje více než 200 druhů fyziologicky účinných látek, včetně 8 aminokyselin nezbytných pro tělo, 14 vitaminů a 24 stopových prvků s biologickou aktivitou. Díky tomu všechny tyto látky mohou být přímo vstřebány v těle.

Poznejte všechny přínosy borovicového pylu.

Zpomaluje stárnutí

Borovicový pyl je známý tím, že obsahuje poměrně značné množství antioxidantů, které eliminují volné radikály a zpomalují proces stárnutí, přispívají k redukci vrásek a stařeckých skvrn.

Posílí libido

Díky pestré nabídce aminokyselin, minerálů, vitaminů, antioxidantů a hormonů, může konzumace borovicového prášku výrazně zlepšit váš milostný život, zvyšuje libido a zároveň zvyšuje šance na početí.

Vyvažuje hladiny testosteronu

Vyvážená hladina hormonů je nezbytná pro celkové zdraví. Androgenní a hormonální sloučeniny nalezené v tomto pylu mohou být vynikajícím prostředkem na vyrovnání hladiny testosteronu a estrogenu. Tento pyl je velmi populární hlavně u populace středního věku, jakmile se jejich hladina hormonů začne měnit, vsadí na tento přírodní doplněk stravy.

Zlepšuje růst svalové hmoty

Opět díky svému bohatému složení a rozmanitosti aminokyselin, minerálů, vitaminů a účinných látek obsažených v tomto pylu souvisí i se zvýšeným růstem svalů. Což ocení nejen sportovci, ale také ti kteří jsou v dlouhodobé rekonvalescenci, mají nedostatek pohybu a hrozí jim rychlejší úbytek svalové hmoty.

Posiluje imunitní systém

Antioxidanty nalezené v borovicovém pylu dokáží zmírnit zátěž imunitního systému tím, že hledají nebezpečné toxiny a potenciální patogeny, neutralizují je předtím, než mohou způsobit poškození nebo oslabení imunitního systému.

Protizánětlivé účinky

Tento pyl má silné protizánětlivé účinky, což znamená, že je širokospektrální. Zkrátka dokáže pomoci od bolestí hlavy, zklidnit žaludek až po léčbu artritidy a chronických bolestí.

Doporučené množství pro zdraví

Borovicový prášek můžete zakoupit ve specializovaných prodejnách či na internetu, na českém trhu je běžně dostupný. První týden se doporučuje brát 1 gram borovicového pylu 2krát až 3krát denně. Další týden může být dávka navýšena na 2 gramy 2krát až 3krát denně. Třetí týden se užívá normální množství tj. 3 gramy. Pro lepší vstřebatelnost živin se doporučuje užívat borovicový pyl 30 minut před jídlem, nebo 30 minut po jídle. Během užívání pijte dostatečné množství vody.

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4151601/





Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat