Prostreno.cz

Brusinková šťáva není jen na močové cesty. Zabraňuje třeba i rozpadu zubů

Co vás napadne, když pomyslíte na brusinkovou šťávu? Infekce močových cest a cystitida. Jistě, že tyto problémy nepatří mezi okouzlující témata, nicméně právě šťáva z brusinek má na močový měchýř velmi pozitivní vliv. A dokonce nejen na ten! Co má společného se zuby a hubnutím?

Brusinková šťáva obsahuje spoustu pozitiv pro zdraví. Bylo by však nefér znovu nevyjmenovat již jeden vyřčený benefit. U něj to totiž jenom začíná!

Chrání před infekcemi močových cest

Brusinky obsahují chemikálie nazývané PAC (proanthokyanidiny), které zabraňují připojení bakterií k močovému traktu. Bakterie se tak nemnoží až příliš snadno. Proto lékaři doporučují konzumovat 100 mililitrů čisté, neslazené brusinkové šťávy denně – v případě, že trpíte na infekce močových cest nebo cystitidu.

Ve skutečnosti zmírňuje ostré bolesti

Skvělé funkce brusinkových džusů proti infekcím močových cest jsou tak dobré, že by byl hřích nezmínit je dvakrát. Pokud už trpíte cystitidou, pijte brusinkovou šťávu, která skutečně ulevuje od ostrých bolestí.

Zabraňuje rozpadu zubů

Věděli jste, že brusinková šťáva může mít pozitivní vliv na vaše zuby? Ano, výše zmíněné proanthokyanidiny) pomáhají nejen proti infekci močových cest, které jsou způsobeny bakteriemi, ale mohou také zabránit množení bakterií v dutině ústní.

Poskytuje dostatek vitaminu C

Jen málokdo by hádal, že brusinky obsahují hodně vitaminu C. Ve skutečnosti se mohou pochlubit 13,3 miligramu na 100 gramů hmotnosti. Vylepšete brusinkovou šťávu červenou šťávu a využijte mocné síly, která posiluje imunitní systém a zlepšuje náladu.

Posiluje imunitu

Není to jen díky dávce vitaminu C, brusinková šťáva pomáhá imunitnímu systému proto, že poskytuje i jiné antioxidanty. Studie Floridské univerzity prokázala, že lidé, kteří vypili jednu sklenici brusinkové šťávy denně, na nachlazení trpěli o dost méně než ti, kteří se brusinkové šťávě vyhýbali. Není to dost pádný argument?

Působí na zdraví srdce

Brusinky obsahují flavonoidy, které mohou pomoci snížit riziko srdečních problémů. Zabraňují akumulaci některých plaků ve vašem srdci – plaky mohou ucpat vaše tepny, čímž se zvyšuje pravděpodobnost mrtvice nebo srdečního záchvatu.

Pomáhá při hubnutí

Ne, výhod konzumace brusinkové šťávy nikdy není dost. V neposlední řadě pomáhají i s hubnutím. Obsažená vláknina totiž podporuje činnost střev. Zároveň brusinky doplňují cenné vitaminy – především A, C a E, které jsou pro hubnutí velmi důležité.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat